Dangubić slomio butnu kost, mesec dana van terena

Izvor: RTS, 05.Okt.2015, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dangubić slomio butnu kost, mesec dana van terena

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Dangubić pauziraće najmanje mesec dana zbog preloma butne kosti. Dangubić se povredio na poslednjem treningu, pred put ekipe u Zadar. Dangubić: Vratiću se još jači.
Prema prvim lekarskim pregledima, Dangubić je doživeo avulzioni prelom gornjeg zgloba kuka i očekuje ga pauza od najmanje 4 nedelje. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Tokom tog perioda, Dangubić neće nositi gips, ali će morati da miruje, saopštili su crveno-beli, a prenosi Tanjug. 
Dangubić nije klonuo duhom posle saznanja da neće igrati bar mesec dana.
"Šta da se radi, i povrede su sastavni deo ovog sporta. Nezgodno sam pao i povredio kuk. Ipak, nema predaje, idemo dalje, vratiću se sigurno još jači. Povreda je nezgodna jer zahteva mirovanje i veliko strpljenje, kako bih se vratio potpuno spreman na parket. Proći će i ovo, a ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da se oporavim što pre i pomognem timu", rekao je Dangubić za klupski sajt.
Ovo je novi problem za trenera Dejana Radonjića, koji na početku sezone ne može da računa na nekoliko standardnih prvotimaca.
Uz Nemanju Dangubića Radonjić će tim formirati i bez Marka Tejića zbog distorzije skočnog zgloba, a deo pripremnog perioda zbog povreda propustili su i Mitrović, Tompson i Cirbes.
Utakmica 3. kola ABA lige između Zadra i Crvene zvezde igra se u utorak od 17 sati u dvorani "Krešimir Ćosić".

 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dangubić nije klonuo duhom: Vratiću se na teren još jači

Izvor: Blic, 05.Okt.2015

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Dangubić, koji je doživeo povredu gornjeg zgloba kuka na treningu, poručio je da se se još jači vratiti na teren...On se na listi onih koji sz zbog povrede van parketa, pridružio Marku Tejiću, koji je zadobio povredu na utakmici sa Fenerbahčeom...Povreda kuka,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.