Izvor: RTS, 19.Feb.2022, 17:18

Dandžuma "het-trikom" vodio Viljareal do pobede, Atletiko bolji od Osasune, trijumf Reala

Fudbaleri Viljareala savladali su ekipu Granade u gostima sa 4:1. Heroj pobede "žute podmornice" bio je Dandžuma, koji je postigao tri gola. Tri gola postigao je i Atletiko Madrid u trijumfu protiv Osasune na El Sadaru. Real se vratio pobedama.
Viljareal je došao do bitne pobede koja ga plasira na četvrto mesto na tabeli domaćeg šampionata.

Gosti su do trijumfa došli zahvaljujući odličnoj igri Arnauta Dandžume, koji je postigao tri gola.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />U finišu prvog poluvremena, u razmaku od samo četiri minuta, Dandžuma je dva puta zatresao mrežu rivala i praktično rešio pitanje pobednika.
Prvi gol postigao je u 35, a drugi u 39. minutu.
Luis Milja je smanjio na 2:1 u 61. minutu sa bele tačke i tako ulio nadu svojoj ekipi, ali je do kraja susreta Viljareal postigao još dva gola.
U 81. minutu Viljareal je iskoristio penal, kada je precizan za svoj treći gol bio Dandžuma, da bi konačnih 1:4 postavio Moi Gomez u šestom minutu nadoknade.
Atletiko Madrid je savladao Osasunu rezultatom 3:0 i, makar privremeno, pretekao Barselonu na tabeli. Žoao Feliks postigao je gol već u trećem minutu, da bi u nastavku Luis Suarez i Anhel Korea trijumf ekipe Dijega Simeonea učinili ubedljivim.
Nakon nešto slabijeg perioda, pa i nešto slabijih rezultata u tom periodu, fudbaleri Reala ponovo su trijumfovali. Što je podjednako važno verovatno, to su uradili ubedljivo, iako su se, istina, ponovo namučili u prvih 45 minuta.
Real je pobedio Alaves sa 3:0 u Madridu, a golove su postigli Asensio, Vinisijus i Benuema, sve u poslednjih pola sata igre. 
La Liga, 25. kolo:
Elče - Rajo Valjekano 2:1
Granada - Viljareal 1:4
Osasuna - Atletiko Madrid 0:3
Kadiz - Hetafe 1:1
Real Madrid - Deportivo Alaves 3:0
Espanjol - Sevilja
Valensija - Barselona
Betis - Majorka
Atletik Bilbao - Real Sosijedad 
Selta Vigo - Levante
Tabela:
Real Madrid 57
Sevilja 50 
Real Betis 43
Atletiko Madrid 42 
Barselona 39
Viljareal 39
Real Sosijedad 38
Atletik Bilbao 34
Osasuna 32
Selta 31
Rajo Valjekano 31
Valensija 30
Elče 29
Espanjol 28
Majorka 26
Hetafe 26
Granada 24
Alaves 20
Kadiz 20
Levante 14

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.