Danas svečano otvaranje Univerzijade u beogradskoj Areni

Izvor: RTS, 01.Jul.2009, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas svečano otvaranje Univerzijade u beogradskoj "Areni"

Svečano otvaranje 25. letnje Univerzijade, koja će u Beogradu od 1. do 12. jula okupiti 8.500 sportista iz 144 zemlje, počelo je u 20 časova u Beogradskoj "Areni".

Defile, u kome će učestvovati oko 7.000 sportista i volontera iz 143 zemlje, krenuće u 17 časova od hotela "Holidej In", a zatim će desnom stranom ulice Španskih boraca, koja će biti zatvorena za saobraćaj, doći do Beogradske "Arene", gde će biti organizovano svečano otvaranje ove sportske manifestacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Svi sportovi koji će se naći na Univerzijadi biće predstavljeni od 14 časova u ulici Španskih boraca, na potezu od hotela "Holidej In" do "Arene", dok će na delu ulice od hotela do kružnog toka biti postavljena oprema za stoni tenis, džudo, mačevanje, vaterpolo, fudbal i druge sportove.

Volonteri Univerzijade i deca iz oko 40 beogradskih škola, kojima su ambasade obezbedile navijačke simbole, pozivaće sve građane da se oprobaju u nekom od sportova.

Simbolično predstavljanje svih sportova počinje oko 16 časova, a posetioce će zabavljati i di-džej , koji će puštati muziku sa bine postavljene na kružnom toku.

Svečani početak defilea biće označen ispaljivanjem konfeta kod hotela "Holidej In", a kolonu će predvoditi reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije.

Kako najavljuju organizatori, na stepenicama na zapadnoj strani Arene, biće montirana VIP tribina sa koje će učesnike pozdravljati predstavnici Međunarodne organizacije univerzitetskog sporta (FISU) i predstavnici Srbije.

Univerzitetska baklja, kojom će u Beogradskoj areni biti otvorena Univerzijada, krenuće iz centra grada, zbog čega će i saobraćaj duž te trase povremeno biti zaustavljan.

Baklja polazi sa Studentskog trga, od Hemijskog fakulteta, pa pored galerije "Srpske akademije nauka i umetnosti", Knez Mihailovom ulicom ide do Gradske biblioteke, zatim prelazi na Kalemegdan, prolazi pored teniskih terena "Crvene Zvezde", do Sahat kule i Beogradskog pobednika.

Univerzitetska baklja će se potom spuštati stepenicama na Gornjem gradu do Francuske ambasade, a onda će se ići ka pristaništu do Brankovog mosta, odnosno do biciklističkog lifta.

Zatim će proći pored skejt parka na Novom Beogradu, pored hotela "Hajat", do "Delte", a onda Bulevarom Zorana Đinđića do Beogradske "Arene".

Prema najavama organizatora, baklja kreće u 20 sati, a u 21 sat bi trebalo da stigne do "Arene" gde će biti održana svečana ceremonija otvaranja 25. letnje Univerzijade.

Baklja će tokom ceremonije od Studentskog trga pa do Beogradske arene 15 puta menjati nosioca.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.