Polaganje: Danas sve staje – i pada svetski rekord

Izvor: B92, 25.Avg.2023, 07:49

Polaganje: Danas sve staje – i pada svetski rekord

Predsednik Ferdinand Markos suspendovao je časove u javnim školama i rad u vladinim institucijama u delovima grada Metro Manila i Bulakan.

Prvi čovek Filipina ovo je učinio kako bi se omogućilo otvaranje Svetskog prvenstva u košarci.

Konačno smo dočekali dan otvaranja planetarnog sportskog takmičenja, šampionat će početi utakmicom Italija - Angola, ali sve oči uprte su u veče, odnosno duel Filipina i Dominikanske Republike.

Filipinci će bez sumnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oboriti svetski rekord po poseti na jednoj utakmici Svetskog prvenstva, pošto "Filipini arena" prima do 55 hiljada navijača, te se očekuje spektakl.

I, baš zbog toga, u Manili sve staje, škole, državne ustanove...

Predsednikova administracija je saopštila da je suspenzija časova i rada u javnom sektoru zvanično stupila na snagu putem Okružnog memoranduma broj 27, koji je potpisao izvršni sekretar Lukas Bersamin. Memorandum je izuzeo radnike u javnom sektoru čije dužnosti uključuju pružanje osnovnih i zdravstvenih usluga, pripremu i odgovor na katastrofe i izvođenje ključnih vladinih usluga.

"S obzirom na posvećenost javnog sektora širem učešću i angažovanjem u promociji i razvoju sporta, i kako bi se pružila puna podrška i pomoć Filippinskoj sportskoj komisiji u osiguranju sigurnog, urednog i uspešnog održavanja svečane ceremonije otvaranja Svetskog prvenstva u košarci FIBA 2023, koja će se održati u Filipinskoj areni u Bulakanu 25. avgusta 2023, rad u vladinim institucijama i časovi u javnim školama svih nivoa u Metro Manili i provinciji Bulakan su ovim putem suspendovani 25. avgusta 2023", navodi se u memorandumu.

U memorandumu se ističe da "suspenzija rada za privatne kompanije i časova u privatnim školama ostaje na odluci njihovih nadležnih rukovodilaca."

Filipini zajedno sa Japanom i Indonezijom su domaćini Svetskog prvenstva u košarci.

Filipinska arena u Bulakanu je samo jedna od lokacija gde će se održavati FIBA utakmice, koje će se takođe igrati u Areni Araneta u i Areni "Mall of Asia" od 25. do 30. avgusta.

Finalne utakmice Svetskog prvenstva u košarci FIBA 2023 će se takođe održati u Filipinima od 5. do 10. septembra u Areni "Mall of Asia".

Štampanja izdanja filipinskih novina posvetila su velike članke otvaranju Svetskog prvenstva: "Svi putevi vode ka Filipini areni", glasi naslov teksta kolege sa Filipina.

U tekstu se navodi da je i predsednik Filipina najavio dolazak u dvoranu, ali nezvanično, za sada nemamo još informaciju da će se Ferdinand Markos biti u dvorani, pretpostavlja se da hoće.

U Filipinima je košarka religija i zato danas sve staje, ostanite uz B92.net koji će vam sa lica mesta preneti atmosferu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PADA REKORD NA SVETSKIM PRVENSTVIMA: Meč Filipina će gledati preko 50.000 ljudi

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Avg.2023

Predsednik države suspendovao rad u školama i javnim institucijama...Jedan od domaćina Svetskog prvenstvu u košarci, Filipini, odigraće u petak prvu utakmicu na Mundobasketu i izvesno postaviti novi rekord po broju gledalaca...Kako javlja izveštač Tanjuga iz Manile, organizatori protiv Dominikanske...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.