Danas protiv Španaca za odlazak u Peking

Izvor: Politika, 13.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas protiv Španaca za odlazak u Peking

Naši odbojkaši su na korak od odlaska na Olimpijske igre u Pekingu (8-24. avgust). U polufinalu kvalifikacionog turnira u Turskoj savladali su Holanđane s 3:0 (25:23, 27:25, 25:21), pa će danas, u 15 č, da se bore za olimpijsku vizu protiv Španaca, koji su pobedili Fince s 3:1 (25:22, 21:25, 25:16, 25:16).
– Došli smo u Izmir da se borimo za mesto u Pekingu i naravno da ćemo u finalu, iako nam je protivnik evropski prvak, da igramo na pobedu, – naglasio je selektor Kolaković. – >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Ispoljili smo ogromnu želju i verujem da će ona da bude pretočena u pobedu protiv Španije. Tužan sam što Gerić zbog povrede neće moći da igra u jednom od najvažnijih mečeva ove generacije, po mom mišljenju važnijem i od onog za bronzu protiv Finske na šampionatu Evrope.

Imala je Holandija priliku da dobije prvi set (23:22), ali je tada njihovim igračima zadrhtala ruka. Nije Kovačeviću, koji nam je omogućio da odahnemo. Kod poslednja dva poena mladi Starović se pokazao kao izvrstan server.

Dugo je izgledalo da ćemo da uživamo u drugom setu (16:8), ali su Holanđani istopili našu prednost, pa čak i onu od 24:22. Na sreću, ni tada nisu izdržali. Pri rezultatu 25:25 Hojstra je pogrešio, a Miljković nije propustio priliku u narednoj akciji.

Ishod trećeg seta može da ostavi utisak da je bilo mnogo lakše. Međutim, nije. Igralo se ravnopravno do 19:19, a onda su naši odbojkaši dodali gas i odmakli.

Iz tog dela igre treba da se sačuva od zaborava Grbićev podvig. Pri našem vođstvu od 14:13 izveo je ono što je izgledalo nemoguće. Proleteo je ispod mreže na holandsku stranu i, okrenut leđima, vratio loptu na našu polovinu, što je, iako u teškoj poziciji, iskoristio Miljković.

– Pri našem vođstvu u drugom setu od 18:11 nije bilo nimalo jednostavno da se zaustave fantastični servisi Kojstre, a prokockali smo ono malo šansi što smo imali, – objasnio je Grbić. – Ipak, dobili smo taj set i u trećem odigrali sjajno u završnici. Ukoliko zadržimo ovaj nivo igre protiv Španije, biće sve u redu.

Dvorana: Halkapinar. Gledalaca: 1.000. Sudije: Nešer (Izrael) i Meljnik (Ukrajina).

SRBIJA: Kovačević 11, Bjelica 6, Janić 8, Vl. Petković, Mitrović, Samardžić, N. Grbić 3, Nikić, Gerić, Miljković 18, Starović, Podraščanin 10. Selektor: Kolaković.

HOLANDIJA: Freriks 2, Van Harskamp 1, Horstink 8, Gercen 5, Van der Vel 15, Klok, Van Dajk, Rauverdink, Kojstra 5, Lorshajd, Bontje 10, Tromel 4. Selektor: Blanže.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.