Dan odluke za Partizan

Izvor: Politika, 07.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan odluke za Partizan

Danas u Nionu (14 časova) Apelaciona komisija donosi konačnu odluku o sudbini "crno-belih". – Zečevićev bek dan ranije u Švajcarsku

Partizanov pregovarački tim na čelu sa generalnim sekretarom Žarkom Zečevićem spreman je da odbrani svaki interes "crno-belih". Postavlja se pitanje uoči sastanka Apelacione komisije da li je moguć kompromis u Nionu? Predsednik Apelacione komisije Švajcarac Mišel Vujere je, kao što je poznato, dozvolio našem timu da odigra revanš >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sa mostarskim Zrinjskim što je u našoj fudbalskoj javnosti primljeno sa posebnim simpatijama.

Međutim, danas će biti situacija mnogo delikatnija jer gospodin Vujere i ostala dvojica članova te komisije Englez Beri Brajt i Nemac Gec Ajlers treba da donesu konačnu odluku hoće li Partizan ostati u Evropi, ili će mu se Uefa "zahvaliti" na ovogodišnjem učešću.

Važno je uspeti, na koji način, to je najmanje važno. Partizanovi glavni argumenti danas u Nionu mogu biti ti što naš klub u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Kup Uefa u Mostaru kada su izbili neredi na tribinama pod Bijelim bredom nije bio organizator tog meča.

– Očekuju nas ozbiljna i teška iskušenja. Spremni smo za novi pregovarački proces. Treba naglasiti da smo pre dolaska u Nion jasno definisali formu pregovora. Jesmo optimisti, doduše umereni, i nadamo se da ćemo izneti dobre argumente, naglasio je šef pregovaračkog tima generalni sekretar Žarko Zečević.

Mladi klupski portparol Marko Vjetrović je juče zajedno sa zamenikom generalnog sekretara Gordanom Petrićem preko Minhena stigao u Nion.

– Idemo da pokušamo da ostavimo Partizan u Evropi, jer mu je tu mesto. Činjenica da smo juče dobili novo značajno fudbalsko pojačanje (Zoran Tošić) idu u prilog činjenici da se Partizan ozbiljno priprema za ovogodišnja nadmetanja na međunarodnoj sceni. Pregovori u Nionu će biti izuzetno naporni, predviđam da će trajati oko tri časa, i ja sam optimista, rekao je Vjetrović.

Kako samo saznali današnjem sastanku u sedištu Evropske fudbalske federacije (Uefa) prisustvovaće i delegat meča iz Mostara Škot Vili Mek Dugal.

Poznato je da je njegov izveštaj bio veoma loš po Partizan ali se takođe očekuje da Škot neće imati značajneg udela kada se bude donosila konačna odluka. Na nedavnom žrebu u Nionu za drugo kolo kvalifikacija za Kup Uefa nisu bili predstavnici Zrinjskog u Mostaru, što znači da su se ohladili od Evrope posle 11 primljenih golova protiv Partizana.

Sigurno je da bi u slučaju nepovoljnih vesti prema našem klubu bila izrečena veoma oštra mera – nepravedna, pa bi u tom slučaju skopski Rabotnički direktno otišao u prvo kolo Kupa Uefa. No, nada poslednja umire.

--------------------------------------------------------------------------

Tošić potpisao na četiri godine

Supertalentovani mladi reprezentativac Zoran Tošić juče je i zvanično potpisao četvorogodišnji ugovor za Partizan. Ovaj daroviti igrač, koji je fudbalsku karijeru započeo u zrenjaninskom Radničkom a nastavio u Proleteru, Futuri, Mladosti iz Lukićeva i Banatu, najavio je da je Partizan od početka bio njegova velika želja.

– Dao sam reč ljudima iz Partizana da, ukoliko ne odem u inostranstvo, potpisujem za "crno-bele". Reč nisam pogazio. Došao sam u veliki klub, u jednu divnu sredinu. Poznajem trenera Đukića, kao i većinu saigrača.

Kako saznajemo, juče su u Švajcarskoj generalni sekretar Žarko Zečević i finansijer Banata Mirko Vučurović postigli konačan dogovor oko prelaska Tošića u Partizan.

– Svi željno očekujemo vesti iz Niona, kaže Zoran Tošić. – Stvarno bi bila velika šteta da budemo izbačeni iz evropskog takmičenja. Nadam se da će nas Uefa pomilovati i da ćemo iz Švajcarske čuti samo dobre vesti.

D. Todorović

[objavljeno: 07.08.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.