Dan kada smo pobedili Drim tim u njihovom dvorištu VIDEO

Izvor: B92, 05.Sep.2018, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan kada smo pobedili "Drim tim" u njihovom dvorištu VIDEO

Na današnji dan pre 16 godina selekcija Jugoslavije pobedila je Sjedinjene Američke Države u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Indijanapolisu.

Ekipa predvođena selektorom Svetislavom Pešićem u meču za polufinale pobedila je čuveni "Drim tim" sa 81:78 i to u njihovom dvorištu, pred njihovom publikom.

Duel dve reprezentacije po mnogome ostaće upamćen, bilo to da su Gurovićeve trojke, potezi Vlada Divca, Jarićeva završnica ili čuveno Bodirogino brisanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << peškirom Redžija Milera.

Tokom celog meča dve ekipe bile su veoma ujednačenje, međutim tokom trećeg perioda igre SAD je uspeo da preokrene utakmicu i povede. Nakon toga usledila je "rapsodija" u poslednjoj deonici, Jugoslavija postiže čak 29 poena za deset minuta i ruši "Drim tim".

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Peđa Stojaković sa 20 poena, a izdvajaju se partije i Milana Gurovića (15p, 4/6 za tri), Vlada Divca (16p i 11sk), dok Dejan Bodiroga nije imao najbolji dan (9p, 1/7 iz igre, 7/8 bacanja).

U ekipi SAD prednjačili su Andre Miler i Pol Pirs sa po 19 poena, dok je dvocifren još bio Majkl Finli sa 12 poena.

Jugolasvija je kasnije osvojila zlato u Indijanapolisu pobedivši u finalu Argentinu posle produžetaka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.