Izvor: RTS, 17.Jan.2022, 09:42

"Dan D" za Srbiju na Evropskom prvenstvu i to protiv olimpijskog šampiona (20.30, RTS1)

Rukometna reprezentacija Srbija igra odlučujuću utakmicu na Evropskom prvenstvu u Segedinu i to protiv jednog od najvećih favorita na turniru – selekcije Francuske. Duel Srbije i Francuske počinje u 20.30 uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti (samo za korisnike iz Srbije), dok tok meča i kretanje rezultata pratite na našem portalu.
"Orlovi" neće imati lak zadatak jer im je neophodna pobeda da bi se plasirali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u narednu fazu takmičenja, pošto su do sada zabeležili po jedan trijumf i poraz.

Prvo su deklasirali Ukrajinu, ali su onda izgubili od Hrvatske i moraće da trijumfuju nad aktuelnim olimpijskim šampionima, ukoliko žele plasman u "glavnu rundu", odnosno novu grupu od šest reprezentacija.
U slučaju poraza izabranici selektora Tonija Đerona završavaju učešće na Evropskom šampionatu.
Srbija je sa Francuskom pre godinu dana odigrali dve odlične utakmice u kvalifikacijama za (pobeda i remi), a sada iako u drugačijim okolnostima, Đerona priželjkuje da se uspeh ponovi.
"Sada već pripremamo analize za Francusku i u toku popodneva ćemo raditi na detaljima igre za utakmicu i pokušati kao što je to bio slučaj u Zrenjaninu pre godinu dana i da pobedimo istom razlikom kako bismo išli u narednu fazu takmičenja", rekao je Đerona u nedelju.
Rukometni reprezentativac Srbije Petar Nenadić trebalo bi da bude u timu umesto Petra Đorđića. Nenadić je zbog povrede propustio prve dve utakmice u grupi, a sada je na raspolaganju selektoru.
Francuzi su inače jedna od najuspešnijih rukometnih sila svih vremena – šestostruki svetski prvak (najviše u istoriji), trostruki evropski (drugi u istoriji) i trostruki osvajač zlatne olimpijske medalje (najviše u istoriji).
"Trikolori" su već obezbedili plasman dalje, ali će od utakmice sa Srbijom zavisiti sa kog mesta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NADA UMIRE POSLEDNJA: Srpsko krilo OPTIMISTA pred duel sa Francuskom

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2022

Male šanse se daju izabranicima Tonija Đerone...Rukometaši Srbije su na korak od ispadanja sa Šampionata Evrope. Od 20.30 igraće protiv Francuske, ali samo pobeda (od dva razlike ili od jedan uz datih barem 26 golova) vodi u dalji tok takmičenja izabranike Tonija Đerone. Postoji opcija da se prođe i...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.