Dan D, Srbija – Španija (18.45 RTS 2)

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Dec.2010, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan D, Srbija – Španija (18.45 RTS 2)


Dan D. Za reprezentaciju Srbije biti il` ne biti. Od današnje utakmice sa Španijom sve zavisi – da li će Srpkinje obezbediti plasman u drugi krug ili će pakovati kofere i vratiti se kući.
Prva solucija bi bila sjajna, od neprocenjive važnosti za ovaj tim, obezbedila bi još jakim mečeva na Šampionatu i donela slabijeg rivala u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << kvalifikacijama za SP naredne godine u Brazilu. Druga, pak, varijanta bi značila da ova ekipa još uvek nije dorasla velikom takmičenju, ozbiljnijoj borbi...
Današnji protivnik je Španija, utakmica koja Srbiji znači sve. Devojke sa Iberijskog poluostrva su u prvom meču poražene od Rumunije?
Španija je taj meč izgubila glatko, Rumunke se nisu pošteno ni namučile i sve je bilo rešeno već u prvom susretu. U prvom poluvremenu su napravile razliku, a posle je i trener mogao dosta da kombinuje – istakao je selektor Duško Milić.
Srbiji je to možda i jedina šansa za prolazak u drugi krug?
Svesne su toga devojke, a Španija nam nije nepoznanica, dobro poznajemo njihove kvalitete, igrali smo dva meča u kvalifikacijama, a od tada se ništa nije promenilo. Jedino novo ime kod njih je Gilar, a nama se vratila Andrea Lekić, ali smo ostali bez Dragane Cvijić. Znam da protivnik nema čime da nas iznenadi, ali smo svakako spremni za taj okršaj i devojke su maksimalno motivisane.
Šta je danas potrebno vašem timu da zabeleži trijumf?
Velika borbenost, hrabrost i pamet. Takođe, broj grešaka moramo da svedemo na minimum, ne sme da se ponovi prvo poluvreme protiv Danske. Moramo da imamo dug napad, da realizacija bude bolje i da igramo organizovano.  Iskren da budem, ne bojim se odbrane, to dobro funkcioniše, ali nam je napad u prvoj utakmici bio izuzetno loš.
Na kraju je Duško Milić dodao:
– Potrebno nam je sto odsto koncentracije u napadu, nikako devojke ne smeju da budu statične, a realizacija mora da bude bolja. Nadam se samo da će devojke biti opuštenije i da će igrati ikako znaju i umeju. Španija igra 6-0 i to izuzetno agresivno, a mi moramo da budemo još bolji i oštriji, da imamo bržu loptu i onda možemo da očekujemo rezultat.
M. S.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.