Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2021, 09:46

Damoklov mač nad Hrvatskom, samo pobeda vodi dalje; Dalić opet meša karte, Petković u špicu

Ante Rebić i Andrej Kramarić se sele na klupu. Selektor Kockastih traži podršku javnosti. Škoti bez Gilmora, veruju u rušenje svetskog vicešampiona u paklu Hempden parka

Vicešampion sveta na pragu elimincije. Biti ili ne biti za Hrvatsku večeras (21.00) protiv Škotske u paklu Hempden parku u Glazgovu. Silno motivisan domaćin posle velikog boda (0:0) protiv Engleske na Vembliju traži šansu za plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva. Obema selekcijama igra samo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pobeda. Remi i jedne i druge ne vodi u drugu fazu šampionata.

Hrvatska je odigrala veoma loše prve dve utakmice na Evropskom prvenstvu. Posle poraza od Albiona na Vembliju (0:1) usledio je mršav remi protiv Češke (1:1). As Intera Ivan Perišić majstorijom na startu drugog poluvremena spasio je novog kraha četu Zlatka Dalića. Luka Modrić i kompanija posrću, napadači spavaju.

Kockasti su prislonjeni uza zid, nazad nema, samo trijumf protiv fanatično borbenih Škota vodi u osminu finala. Dok Turci pišu da je stvar gotova, da će Dalić uskoro da sedne na klupu Fenerbahčea, selektor Hrvatske sprema se za izazov u Glazgovu.

21.00: (2,40) Hrvatska (3,30) Škotska (3,00)

Mediji u Hrvatskoj kritikuju selektora, smatraju da je bacio tri godine, posle srebra na Mundijalu u Rusiji. Posle toga su Kockasti odigrali 31 utakmicu, a imaju polovičan skor od po 12 pobeda i poraza, uz sedam nerešenih rezultata i gol-razlikom 47:47. Malo za selekciju koja je pre tri godine oduševila u Rusiji i igrala finale Svetskog prvenstva (poraz od Francuske 4:2).

Menjao je Dalić formaciju. Kirtikuju ga i zbog defanzivne igre protiv Češke.

"Nije mogla biti ofenzivnija ekipa. Kramarić, Brekalo, Perišić, Rebić. Izbacili smo jednog zadnjeg veznog... Mi imamo ekipu koja će napadati po krilima, koja će ubacivati lopte. Pokušao sam s Rebićem u fazi napada, da dobijem ono što sam imao s Mandžukićem, da teroriše štopere, da donese pritisak. Sigurno mu je lakše polulevo ili poludesno. Očekivao sam od njega i ulazak u prazan prostor, došao je do njega jednom, ali promašio je. Očekivao sam to od njega pet, šest puta. Petković napred? Pokušali smo s Perišićem preko desne strane stvori višak jedan na jedan, da Rebić ima loptu za završnicu. Definitivno s centarforom koji sačuva loptu igramo kvalitetnije", analizirao je Dalić igru svog tima posle duela sa Česima.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Protiv Škotske, Dalić će opet da menja formaciju, igraće 4-2-3-1. Ante Rebić se seli na klupu, dok ni za Andreja Kramarića verovatno nema mesta u startnih 11. Nije zadovoljan izdanjima igrača Milana i Hohenhajma hrvatski selektor. Traže se rešenja u napadu. Bruno Petković će verovatno da bude najistureniji. Na napadaču zagrebačkog Dinama, Dalić je gradio taktiku za Euro, ali noć pre utakmice na Vembliju protiv Engleske je sve iznenadio i stavio Rebića na devetku. Razmišlja kormilar svetskog vicešampiona i o vezisti moskovskog CSKA Nikoli Vlašiću iza Bruna Petkovića. Takođe, i kapiten Luka Modrić bi protiv Škotske mogao da se pomeri napred na mesto polušpica koje je igrao na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Otkako je završilo finale u Moskvi pre tri godine, Dalić je na svakoj utakmici igrao s drugom postavom.

Selektor Hrvatske se požalio na nedostatak podrške koju on i igrači imaju u javnosti.

"Ova reprezentacija zaslužuje podršku zbog svega što je napravila, to je jedino ispravno. Dok god ima šanse mi zaslužujemo podršku. Sve drugo je neispravno. Zaslužujemo podršku, a ne vređanje i bacanje u blato", istakao je Dalić.

Škoti su pred ključan meč ostala bez Bilija Gilmora, koji je pozitivan na virus korona.

"Škotska je jaka na levoj strani, ofanzivni su i opasni. Mi moramo da igramo našu igru, što nije bio slučaj protiv Češke. Razvukli su nas, nismo se mogli suprotstaviti njihovom veznom redu. Glavna stvar biće strpljenje, najbitnije je da spremni dočekamo šansu. Ovo je poslednja šansa, moramo učiniti sve da prođemo dalje. Mi smo najviše oštećeni jer nema navijača, puno smo jači s njima, ovo nije realno i nije fer. Mi putujemo, a oni igraju kod kuće. Mi moramo u izolaciju deset dana ako je neko zaražen, ne smemo ovo, ne smemo ono. Ali ne tražim alibi. Biće teško, ali želim da zaslužimo pobedu na terenu. Na nas je izvršen veliki pritisak oko kampa da otkažemo boravak u Škotskoj. Ne želim da Hrvatska igra van terena, ali uslovi moraju biti jednaki za sve, a to nije slučaj. I mi smo u psihološkoj neizvesnosti, svaka tri dana se testiramo i strepimo hoćemo li u izolaciju. Želeo bih da kod Škotske sve ostane na tom jednom slučaju. Zabrinuti smo, ali mi moramo igrati fudbal i misliti na tri boda, osvojena na terenu", istako je Dalić pred meč sa Škotima.

21.00: (5,60) Češka (3,60) Engleska (1,70)

Selektor Škotske Stiv Klark ulogu favorita prepušta rivalu.

"Ne zaboravite da su bili finalisti Svetskog prvenstva. Hrvati imaju dobar tim, zaista ih poštujemo. Izaći ćemo na teren odlučni da pružimo najviše što možemo. Ako bismo odigrali na našem nivou, verujem da onda imamo šanse da se plasiramo među 16 najboljih selekcija Evrope. Ono što bih rekao našim navijačima da nam je potrebna podrška od prvog do poslednjeg minuta", istako je Klark.

Prva zvezda Škota Andi Robertson kaže da moraju da odigraju i bolje nego protiv Hrvatske ako žele u osminu finala.

"Nadam se da možemo da nastavimo u istom ritmu. Samopouzdanje nam je poraslo posle remija sa Englezima. Moramo biti i bolji priotiv Hrvatske ako želimo u osminu finala. Znamo da moramo da pobedimo. Biće to uzbudljiva utakmica", istakao je fudbaler Liverpula.

HRVATSKA - ŠKOTSKA (21.00)

GLAZGOV - Stadion Hempden park. Sudija: Rapalini (Argentina)

HRVATSKA (4-2-3-1): Livaković - Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol - Brozović, Kovačić - Ivanušec, Modrić, Perišić - Petković

ŠKOTSKA (3-5-2): Maršal - Mektomini, Henli, Tirni - O'Donel, Mekgregor, Armstrong, Mekgin, Robertson - Dajks, Adams

EVROPSKO PRVENSTVO - 3. (POSLEDNJE) KOLO

GRUPA A

Nedelja

Italija - Vels 1:0 (1:0)

/Pesina 39/

Švajcarska - Turska 3:1 (2:1)

/Seferović 6, Šaćiri 26, 68 - Kahveči 62/

GRUPA B

Ponedeljak

Rusija - Belgija 1:4 (0:1)

/Dzjuba 70pen - Damsgard 38, Poulsen 59, Krististensen 79, Male 82/

Finska - Belgija 0:2 (0:0)

/Hradecki 74ag, Lukaku 81/

GRUPA C

Ponedeljak

Makedonija - Holandija 0:3 (0:1)

/Depaj 24, Vajnaldum 50, 58/

Ukrajina - Austrija 0:1 (0:1)

/Baumgartner 21/

GRUPA D

Utorak

21.00: (2,40) Hrvatska (3,30) Škotska (3,00)

21.00: (5,60) Češka (3,60) Engleska (1,70)

GRUPA E

Sreda

18.00: (12,0) Slovačka (5,80) Španija (1,25)

18.00: (2,80) Švedska (3,10) Poljska (2,65)

GRUPA F

Sreda

21.00: (1,22) Nemačka (6,50) Mađarska (13,0)

21.00: (3,20) Portugalija (3,10) Francuska (2,40)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.