Damir Mikec najuspešniji strelac Beograda u 2023. godini

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2024, 15:19

Damir Mikec najuspešniji strelac Beograda u 2023. godini

Najbolji mladi strelci Eleonora Radulović i Luka Milošević.

Streljački savez Beograda je na kraju redovne godišnje skupštine, održane u Sali Sportskog društva Crvena zvezda, organizovao svečanu dodelu priznanja najuspešnijima u 2023. Aktuelni olimpijski i svetski vicešampion Damir Mikec je izabran za najuspešnijeg strelca Beograda u minuloj godini.

Mikec, strelac Policajca, je prošle sezone osvojio evropsko zlato i srebro na Svetskom prvenstvu vazdušnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pištoljem. Pobedio je na Svetskom kupu u Limi. Prošlu godinu je završio na prvom mestu rang liste za vazdušni pištolj. U paru sa Zoranom Arunović osvojio je tri zlatne i dve srebrne medalje u nadmetanjima miks parova na navećim takmičenjima.

Damir je bio sprečen da prisustvuje svečanosti, pa je u njegovo ime trofej primio njegov brat i trener Goran, koji je takođe zaslužio jedno priznanje. Goran Mikec je najuspešniji trener Beograda za 2023.

Osim najuspešnijeg strelca, SSB po tradiciji bira i najuspešnijeg mladog strelca Beograda. Ovaj put, priznanje je podelilo dvoje takmičara.  Po kriterijumima za izbor, isti učinak imali su mladi strelci pištoljem Eleonora Radulović (Olimpik 011) i Luka Milošević (Akademac), pa su oboje najgrađeni priznanjem za najuspešnijeg mladog strelca glavnog grada.

Trofej za najbolji klub ide u vitrine Policajca, koji je u ime kluba primio predsednik Dušan Nenadić.

Po tradiciji, proglašeni su i najbolji pojedinci po kategorijama i oružju. Priznanja najboljima uručio je Mile Đapić, predsednik Streljačkog saveza Beograda.

U okviru radnog dela Skupštine, jednoglasno su usvojeni izveštaji za 2023. i plan rada za 2024. godinu. Između ostalog, konstantovano je da su tokom 2023, strelci beogradskih klubova na prvenstvima sveta i Evrope i Svetskim kupovima osvojili 14 medalja u pojedinačnoj, miks i ekipnoj konkurenciji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Mikec najuspešniji strelac Beograda u 2023. godini

Izvor: B92, 01.Feb.2024

Aktuelni olimpijski i svetski vicešampion Damir Mikec izabran je za najuspešnijeg strelca Beograda u prošloj godini, saopštio je Streljački savez Srbije...Streljački savez Beograda je na kraju redovne godišnje Skupštine organizovao dodelu priznanja najuspešnijima u 2023. godini...Mikec, strelac...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.