Dame, ipak, druge

Izvor: Blic, 12.Jul.2009, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dame, ipak, druge

Nova medalja za Srbiju na 25. Univerzijadi došla je sa parketa. Odbojkašice su osvojile srebro nakon što su u finalu izgubile od Italije 3:2.



Naše odbojkašice su i iz drugog petosetnog maratona protiv Italijanki izašle kao poražene. U prvom duelu, odigranom pre šest dana u takmičenju po grupama, studentkinje Italije dobile su meč posle 0:2 u setovima, a sinoć su uspele da se „iščupaju" nakon 0:1 i 1:2. Rezultat 3:2 za Italiju, po setovima 20:25, 25:16, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 21:25, 25:14, 15:9, za naše studentkinje značio je ponovljen uspeh sa prethodne Univerzijade – srebrnu medalju. Prva četiri seta obe ekipe dobijale su ubedljivo, što se nastavilo i u „taj-brejku" u kome su Italijanke brzo došle do prednosti od 6:2. Naše dame bile su blizu „priključka" kod rezultata 9:6, ali tada nisu iskoristile kontru, a devojke sa „čizme" ispalile su rafal od pet uzastopnih poena i dobile sedam meč lopti. Studentkinje Srbije spasle su tri, ali je četvrta Italijankama donela slavlje.

OSVOJENE MEDALJE

Najbolja u našem timu bila je Ivana Đerisilo sa 20 poena.

Košarkaši Srbije boriće se za zlatnu medalju jer su u polufinalu turnira savladali Izrael sa 82:56 (20:21, 27:15, 17:11, 18:9). Najefikasniji u našem timu bili su Vladimir Štimac sa 15 i Nemanja Bjelica sa 11. Rival naših studenata u finalu biće Rusija koja je u poslednjoj četvrtini drugog polufinala nadoknadila deset poena minusa i savladala Amerikance sa 69:68.

Nemac oduzeo pištolj napadaču

Predstavnik nemačke delegacije je nakon odgledanih mečeva svojih reprezentativaca na „Beogradskom sajmu" krenuo prema hotelu „In". Pošto nijedan taksista nije hteo da stane, nepoznat mladić se ponudio da ga preveze.

– Kad je mladić dovezao zvaničnika ispred hotela, izvadio je pištolj i zatražio mu novčanik, telefon i fotoaparat. Nemac je odbio i počeo je da se otima za pištolj. Nekako je uspeo da mu iz ruku otrgne oružje i dojurio je do hotela i na recepciji prijavio slučaj – priča Dušan Puvača, pomoćnik načelnika uprave policije za Beograd.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.