Dali Kristijana Ronalda za siću

Izvor: Kurir, 09.Apr.2012, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dali Kristijana Ronalda za siću

Čelnici Nacionala 1997. godine prodali 12-godišnjeg Kristijana Sportingu jer su im ostali dužni 22.500 evra

Jedinstven u svemu...

Kristijano Ronaldo je bio prvi, a verovatno je ostao i jedini 12-godišnjak na planeti koji je za novac prešao iz jednog kluba u drugi. Superstar madridskog Reala je najveća greška u istoriji portugalskog prvoligaša Nacionala jer su čelnici kluba s Madeire 1997. godine prodali Ronalda Sportingu iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Lisabona, i to za tričavih 22.500 evra!

U trećem odlomku knjige o jednom od najboljih fudbalera svih vremena pisac Luka Kajoli otkrio je neverovatne detalje iz Ronaldovog života. Pred kraj prošlog milenijuma Nacional je dugovao Sportingu skoro beznačajnu sumu novca. Kako im čelnici „lavova” ne bi visili nad glavom, uprava Nacionala odlučila je da reguliše dug prodajom 12-godišnjeg Ronalda. Međutim, tadašnji treneri akademije kluba iz Lisabona žestoko su se trudili da uprava Sportinga pristane da plati 22.500 evra za dečaka.

- Nikada u istoriji klub nije platio ni cent za dečaka. Ne znamo da je neki klub na svetu tada davao novac za dete od 12 godina. Bilo je pakleno teško ubediti upravu da kupi Ronalda, iako se odmah videlo da će postati vanserijski igrač. Predsednik je urlao na sve i ponavljao da je to nečuveno. Na kraju su pristali, a ostalo je istorija - ispričao je tadašnji direktor fudbalske akademije Sportinga Aurelio Pereira.

Porodica voli Benfiku

Pre odlaska u Lisabon na probu Ronaldo nikad nije leteo avionom, čak nijednom nije napustio rodni Funčal i ostrvo Madeiru. Svi u Ronaldovoj porodici bili su strastveni navijači Benfike, pa prelazak u omraženi Sporting nije dolazio u obzir sve dok majka Dolores, pristalica zeleno-belih, nije uzela stvar u svoje ruke.

- Znala sam da će biti kao Luis Figo! Rekla sam mu da ne može da odbije jedan od najvećih klubova u glavnom gradu, koji ima najbolju omladinsku akademiju u Portugalu. Pomenula sam mu da su tamo počeli Paolo Futre, Luis Figo i Simao... i Kristijanu je sve bilo jasno - kaže Dolores.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.