Izvor: MozzartSport.com, 04.Okt.2020, 08:25

Dalas ruši Braunse, odbrana Nju Orleansa desetkovana povredama, za Vilsona nema rešenja

NFL šampionat u opasnosti od virusa korone. Dva meča pomerena, derbi na AT&T stadionu gde stiže solidni Klivlend

Sezona u omiljenom sportu Amerikanaca krenula je bez problema. U prva dva kola nije bilo slučajeva virusa korona među igračima, ali prošle nedelje krenule su nevolje. Najteža situacija je u Tenesija, koji ima čak 16 pozitivnih slučajeva virusa, ot toga čak osam igrača, dok je sve "preko bare" zabrinula vest da zvezda Nju Inglanda, kvoterbek Kem Njuton >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ima koronu. Pomeren je meč na Erouhedu između Kanzasa Siti Čifsa i Petriotsa, predviđen za nedelju. Liga je posle novih slučajeva odlučila da uvede dodatna ispitivanja. Sezona u NFL-u je u opasnosti da bude prekinuta. Danas su na programu utakmice četvrtog vikenda.

Najzanimljivji meč igra se u Teksasu na AT&T stadionu gde Dalas dočekuje Klivlend (19.00). Kaubojsima su pre početka sezone davane dobre šanse da se nađu čak i u Superboulu, ali loš početak za izabranike novog trenera Majka Mekartija. Dva poraza na gostovanjima od Los Anđeles Remsa i Sijetla i srećno izvojevana pobeda na svom terenu protiv Atlante posle hičkokovske završnice i uspešnog onsajd kika, mršav je učinak najskuplje franšize na svetu.

Braunsi su startovali debaklom u Baltimoru (6:38), ali su slavili protiv autsajdera Sinsinatija i Vašingtona i najavili da bi ipak mogli da se umešaju u borbu za plej-of. Igra trčanjem odlično funkcioniše kod Klivlenda, a na startu sezone blistaju raning bekovi Nik Čab i Karim Hant, koji ima lakšu povredu i pod znakom pitanje je za današnji duel.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Kod domaćina još se nije razigrao Ezekijel Eliot. Kvoterbek Dak Preskot igra solidno, ali je problem odbrana Kaubojsa koja prima veliki broj poena (više od 32 po meču). Problem za ofanzivnu liniju Dalasa je povreda desnog tekla Laela Kolinsa. On je operisao kuk i završio je sezonu. Gosti u Teksas stižu bez defanzivaca Ejdrijana Klejborna, Taeja Devisa i Gridija Vilijamsa. Kaubojsi mnogo bolje igraju na svom terenu, pa im dajemo prednost u odnosu na Braunse, koji još nisu pobedili ekipu iz vrha.

KVOTE ZA ŠAMPIONA I POBEDNIKE KONFERENCIJA

Nju Orleans Sejntsi su najveće razočaranje na početku sezone. Dva poraza u tri kola očajan je učinak tima koji je bio jedan od glavnih kandidata u NFC-u za Superboul, koji se početkom februara igra u Tampi. Dru Bris i kompanija gostuju nepredvidivom Detroitu (19.00). I dalje vremešeni kvoterbek Sejntsa ne može da računa na omiljenu metu Majkla Tomasa. Odlični risiver, jedan od najboljih u ligi, i dalje je van tima zbog povreda zgloba. Posle duela sa Grin Bejom prava bolnica u defanzivi Nju Orleansa. Šon Pejton je ostao bez obojice startnih kornerbekova, Maršona Letimora i Dženorisa Dženkinsa, koji propuštaju meč na Ford fildu. Osim dvojice iz sekendarija odbrana Sejntsa neće biti ni defanzivnog enda Markusa Devenporta. Napad će biti oslabljen neigranjem tajt enda Džereda Kuka i garda Andrusa Pita. Gostima treba pobeda za povratak samopouzdanja, ali odbrana će biti na mukama protiv Metjua Steforda i drugova.

Hjuston i Minesota su očajno starovali šampionata sa skorom 0-3 i ovo im je poslednja šansa da se vrate u život. Teksansi su imali težak raspored, pa imaju opravdanja za uvodne neuspehe, dok su Vajkinzi katasotrofalni na čelu sa pretplaćenim kvoterbekom Kirkom Kazinsom (zarađuje 33.000.000 dolara po sezoni).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sijetl je otvorio šampionat sa skorom 3-0. Sihoksi igraju fantastično na krilima Rasela Vilsona, trenutno igrača koji ima najveće šanse da bude MVP. On je u prva tri kola bacio čak 14 tačdauna pasova i srušio rekord Kurta Vornera. Odlično razigrava risivera Dekejlina Metkalfa i Tajlera Lokita. Problem za Sihokse je što primaju veliki broj poena, ali tu je strašan napad koji je u prva tri kola ispravljao brojne nedostatke defanzive. Majami ne bi trebalo da bude problem ta četu Pita Kerola iako su ostali bez nekoliko defanzivnih igrača. Brus Irvin je zavšio sezonu zbog teške povrede kolena, dok će nekoliko nedelja da odsustvuje sejfti Džamal Adams, pojačanje iz Njujork Džetsa. I prvi raning bek Kris Karson se povredio prošle nedelje protiv Dalasa i pod znakom pitanje je za duel na Floridi na Hard Rok stadionu.

Zanimljivo će biti u Čikagu (22.25), gde Nik Fols prvi put startuje kao vođa napada Bersa. MVP Superboula iz 2018. godine je prošle nedelje u nastavku utakmice u Atlanti zamenio Miča Trubiskog. Odigrao je maestralno, bacio je tri tačdaun pasa u poslednjoj četvrtini za veliki trijumf protiv nesrećnih Falkonsa. Trener Met Negi je odlučio da je Fols bude startni kvoterbek. Indijanapolis Koltsi su imali lak raspored na startu sezone (pobede protiv Minesote i Džetsa na svom terenu i poraz na Floridi od Džeksonvila). Filip Rivers je sve bolji, ima oko 75 odsto kompletiranih dodavanja i po tome je uz Rasela Vilsona najbolji u ligi.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tom Brejdi nije još onaj pravi, ali je Tampa zabeležila dva vezana trijumfa i dočekuje skromne Čardžerse na Floridi (19.00). Ostali su Bakanirsi bez dva bitna igrača u napadu, Krisa Godvina i Leonarda Forneta. Njih dvojica su povređena i neće igrati protiv tima iz Los Anđelesa, ali Brejdi ima mnogo rešenja u napadu. Osloniće se na Majka Evansa i starog znanca iz Nju Inglanda Roba Gronkovskog. Za goste će treći put u sezoni da startuje ruki kvoterbek Džastin Herbert, koji menja startnog vođu napada Tajroda Tejlora.

U udarnom terminu "preko bare", u ponedeljak (02.25) sastaju se San Francisko i Filadelfija, ekipe koje su desetkovane povredama. Domaćine će opet u napadu da predvodi Nik Malins, koji još ovu nedelje menja povređenog Džimija Garopola. Neće biti raning bekova Rahima Mosterta i Dejvina Kolmena u napadu, ali raduje povratak na teren najboljeg tajt enda lige Džordža Kitla posle dve propuštene utakmice. Gosti nemaju pobedu u šampionatu, a iz kolo u kolo imaju sve više povreda. Kvoterbek Karson Venc je očajan i možda mu je ovo poslednja šansa da zadrži mesto startera. Ruki Džejlen Harts čeka kao zapeta puška. I za ovaj meč Iglsi će biti bez dvojice veterana na pozicijama risivera, Olšona Džefrija i Dešona Džeksona. Povredio se i iskusni gard Džejson Piters. Fortinajnersi bi ovaj meč trebalo lagano da reše u svoju korist.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Baltimor je pregažen od Kanzasa na svom terenu, a prilika za popravni Lamar Džekson i drugovi imaju protiv slabašnog Vašingtona u prestonici SAD-a. Bafalo je favorit u Las Vegasu protiv Rejdersa. Džoš Alen, kvoterbek Bilsa, igra najbolju sezonu u karijeri.

NFL – ČETVRTI VIKEND

Petak

Njujork Džets - Denver 28:37 (7:3, 6:14, 3:7, 12:13()

Nedelja

19.00: (2,55) Karolina (14,0) Arizona (1,60)

19.00: (1.60) Sinsinati (14,0) Džeksonvil (2,55)

19.00: (1,45) Dalas (14,0) Klivlend (3,10)

19.00: (2,70) Detroit (1,40) Nju Orleans (1,55)

19.00: (1,55) Hjuston (14,0) Minesota (2,70)

19.00: (3,70) Majami (14,0) Sijetl (1,35)

19.00: (1,40) Tampa Bej (14,0) Los Anđeles Čardžers (3,35)

19.00: (8,25) Vašington (17,0) Baltimor (1,10)

22.05: (1,10) Los Anđeles Rems (17,0) Njujork Džajants (8,25)

22.25: (2,40) Čikago (13,0) Indijanapolis (1,70)

22.25: (2,55) Las Vegas (14,0) Bafalo (1,60)

Ponedeljak

02.20: (1,30) San Francisko (15,0) Filadelfija (4,00)

Utorak

02.15: (1,30) Grin Bej (15,0) Atlanta (4,00)

Odloženo:

Tenesi - Pitsburg

Kanzas - Nju Ingland

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.