Dalas na korak, Kavsi na 2:2!

Izvor: B92, 16.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dalas na korak, Kavsi na 2:2!



Košarkaši Dalasa nalaze se samo pobedu udaljeni od finala Zapadne konferencije NBA lige pošto su noćas pobedili San Antonio sa 123:118 posle produžetka i poveli sa 3:1 u pobedama. Junak meča bio je Džejson Teri koji je pogodio sve odlučujuće šuteve za Dalas u finišu meča i na početku produžetka.

Bek Mevsa je prvo pogodio koš za produžetak 23 sekunde pre kraje, a kasnije vezao još 6 koševa u dodatnih 5 minuta za veliku prednost Dalasa u ovoj seriji. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ova serija kojoj su mnogi predviđali epilog u sedmoj utakmici, donosi prednost Dalasu zbog vrlo raspoloženog tandema bekova koji igra sjajno u tri utakmice. Od kako je trener Ejveri Džonson "upario" Herisa i Terija, Dalas je vrlo konkretan na pozicijama niskih igrača. Iako je Toni Parker uspeo da nadigra Herisa (33 poena), a Dankan odigrao još jednu od svojih plej of MVP utakmica (31 poen, 13 skokova, 6 asistencija i 3 blokade), to šampionima nije bilo dovoljno da pobede u možda ključnoj utakmici sezone.

Pored par skok šuteva Terija, odbranu Spursa u ekstra 5 minuta razbila je očajna skok igra (10-2 za Dalas).

Klivlend je i drugi put uzastopno slavio nad Detroitom ovoga puta 74:72 i došao do izjednačenja u polufinalu istoka na 2:2.

Za razliku od prvog meča, Klivlend je u drugom pobedio oružjem svog protivnika, a to je jaka odbrana.

Prvi put u svojoj karijeri Rašid Valas je pogrešio u prognozi pobednika, jer je najavio da će Detroit dobiti meč broj 4, a time praktično i seriju. Zbog toga je nagrađen od publike u dvorani zvižducima, ali i podsmesima kada je izvrnuo članak u drugoj četvrtini.

Rudarska košarka držala je Kavalirse u igri, a odlučujuće poene postigao je Džejms sa linije slobodnih bacanja 1,3 sekunde pre kraja. Dugačak "pas" igrača Detroita završio je u rukama Džejmsa, a lopta od njega na drugom nivou dvorane:

"Svi su nas otpisali, pa i naši navijači. Mi nismo pod presijom, pritisak je na njima" rekao je Džejms posle utakmice koja je donela (neočekivano) potpunu ravnotežu u seriji.

Klivlend - Detroit 74:72 rezultat u seriji 2:2

(Džejms 21+9sk+8as,Snou 12,Varežao 10 - Hamilton 30,Prins 17,Bilaps 11)

Dalas - San Antonio 123:118 (111:111) rezultat u seriji 3:1 za Dalas

(Teri 32,Novicki 28,Stekhaus 26,Heris 18 - Parker 33,Dankan 31,Djinobili 26,Finli 14)

uskoro opširnije...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.