Dakar: Etapa Peterhanselu i Baredi

Izvor: B92, 06.Jan.2013, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dakar: Etapa Peterhanselu i Baredi

Aktuelni šampion Dakara u konkurenciji automobilista Stefan Peterhansel trijumfovao je na drugoj etapi 34. izdanja relija, voženoj u Pisku, u Peruu.

Peterhansel je 243 kilometara dug specijal, vožen u okviru etape čija dužina je iznosila ukupno 327 kilometra, završio u vremenu od 2:35:38 sata.

Drugo mesto, sa više od dva i po minuta zaostatka zauzeo je Žinijel de Vilije iz Južnoafričke republike, dok je treći bio Ronan Šabo iz Francuske.

Srpska posada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u sastavu Bojan Milanović i Darko Veljković u trenutku pisanja vesti nije još uvek došla do cilja.

Zahvaljujući trijumfu, Peterhansel je preuzeo vođstvo od Španca Karlosa Sainca, koji je bio tek 18. na etapi, sa 18 minuta zaostatka. Francuz sada ima dva i po minuta prednosti u odnosu na De Vilijea.

U konkurenciji motociklista, pobedu na specijalu odneo je Španac Đoan Bareda. Bareda je trijumf odneo u vremenu od 2:42:31 sata, sa tri minuta prednosti u odnosu na sunarodnika Huana Pedrera, dok je treći bio Austrijanac Met Fiš.

Srpski motociklista Gabor Sagmajster je u cilju bio 81, sa skoro 49 minuta zaostatka u odnosu na pobednika. Sagmajster je u generalnom plasmanu 87, sa sat vremena slabijim vremenom od Baredinog, koji ima pet i po minuta prednosti u odnosu na Portugalca Rubena Fariju koji drži drugo mesto.

34. izdanje Dakara nastavlja se 343 kilometra dugom etapom od Piska do Naske, u okviru kojeg će specijal biti vožen u dužini od 243 kilometra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpska posada odustala sa Dakara

Izvor: B92, 07.Jan.2013, 10:18

Srpska posada u sastavu Bojan Milanović i Darko Veljković odustala je sa 34. izdanja Dakara već tokom druge etape, vožene u Pisku, u Peruu...Pošto je prva etapa tradicionalno ceremonijalna i samo je važno doći do cilja, druga etapa je bila prva prava na ovogodišnjem Dakaru, a srpski dvojac je...

Nastavak na B92...

Druga etapa relija Dakar: Peterhansel neuhvatljiv

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jan.2013

Aktuelni šampion Dakara u konkurenciji automobilista Stefan Peterhansel trijumfovao je na drugoj etapi 34. izdanja relija, voženoj u Pisku, u Peruu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.