Dakar: Etapa Komu i De Vilijeu

Izvor: B92, 12.Jan.2011, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dakar: Etapa Komu i De Vilijeu

Španski motociklista Mark Koma i Žinijel de Vilije, automobilista iz Južnoafričke republike, trijumfovali su na desetoj etapi 32. Dakara.

Koma je do treće pobede na ovogodišnjem izdanju najprestižnijeg svetskog relija došao u vremenu od 3:06:35 sata posle pređenih 176 kilometara od Kopijapa do Čilesita.

Dvostruki osvajač Dakara je imao za skoro deset minuta brže vreme od branioca titule Francuza Sirila Desprea i sada samo čudo može da ga spreči >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da u nedelju ne podigne pobednički pehar.

Treće vreme na etapi ostvario je Portugalac Ruben Faria, takođe na KTM motoru, ispred odličnog Mirana Stanovnika iz Slovenije. Jedini srpski predstavnik u Argentini i Čileu Gabor Sagmajster je zauzeo 54. mesto sa sat i četvrdeset minuta slabijim prolaznim vremenom od Kome.

U generalnom plasmanu kod motociklista Koma sada ima 18 minuta prednosti u odnosu na Desprea, dok je Sagmajster 59.

Kod automobilista, u sredu je najbrži bio De Vilije, šampion Dakara iz 2009. godine, koji je trijumfovao na brzincu u vremenu od 2:53:15 sata, ispred Poljaka Krištofa Holovčika i Stefana Peterhansela.

Posle desete etape, prednost u generalnom plasmanu je zadržao Naser Al-Atijah iz Katara, koji je zauzeo četvrto mesto na specijalu, ispred timskog kolege iz Folksvagena Španca Karlosa Sainca. Al-Atijah je zahvaljujući tome što je brzinac kompletirao za devet minuta brže od aktuelnog šampiona Dakara svoju prednost povećao na više od 12 minuta.

U četvrtak je na 32. Dakaru na programu brzinac dug 622 kilometara od Čilesita do San Huana, dok će svi takmičari u okviru etape proći još 164 kilometra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Koma i Al-Atija u vođstvu

Izvor: RTS, 12.Jan.2011

Španski motociklista Mark Koma pobedio u desetoj etapi relija Dakar i učvrstio se na prvom mestu u generalnom plasmanu. Kod automobilista, najbrži bio de Vilje, ali je Al-Atija zadržao prednost u generalnom plasmanu. Sagmajster 63...Španski motociklista Mark Koma i Naser Al-Atija iz Katara u konkurenciji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.