Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021, 15:13

Daka ispisuje istoriju u Mocartovom gradu, Rapid poslednja Salcburgova barijera ka odbrani trona

Filip Stojković i saigrači prete da ugroze vladara austrijskog fudbala

Podelila se asutrijska Bundesliga na dva dela, a već u 2. kolu šampionske runde sastaju se najozbiljniji konkurenti za osvajanje naslova prvaka – Salcburg i Rapid Beč. U toj podeli na dva dela, Austrija Beč ostala je ispod crte, pa do bečkog derbija u plej-ofu neće doći.

Potisnuo je Salcburg bečke velikane u drugi plan, ali će bečki derbi ostati najvažnija i najprestižnija utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Austriji. Bitka za glavni grad Austrije traje od 1911. godine, a posle Old Firma i rivaliteta Hartsa i Hibernijana na Starom kontinentu nema derbija koji je češće odigravan. Derbi prestiža i poslednjih godina ništa više od toga pošto je Salcburg preuzeo primat.

17.00: (4.50) Rapid Beč (3.90) Salcburg (1.75)

Bečki rapid je sa 32 šampionska pehara najtrofejniji klub Bundeslige, ali na naslov prvaka čeka još od 2008. godine. Zagospodario je Salcburg austrijskim fudbalom i odavno neko nije bio blizu da ga skine sa trona kao Rapid ove sezone. Salcburg je povezao sedam godina u kojima se okitio šampionskim zvanjem, a današnjim trijumfom bi praktično kaparisao titulu.

U centru pažnje će i danas biti Patson Daka. Fenomenalni napadač Salcburga irešetao je mrežu Šturma i stigao do het-trika za samo osam minuta na startu plej-ofa. Postao je Patson Daka vlasnik najbržeg het-trika u istoriji Bundeslige. Momak iz Zambije je pogađao na sedam uzastonih utakmica u Bundesligi i pogodi li i danas, postaviće rekord.

Na oku skauta biće ofanzivac Rapida Jusuf Demir. Za austrijskog vunderkinda interesovanje je pokaza Barselona. Katalonci će pomno pratiti svaki Demirov potez, ali Blaugrana nije jedina koja stoji u redu za Demirov potpis. Minhenski Bajern, mančesterski giganti i Borusija Dortmund bacili su oko na ofanzivca bečkog Rapida, a kako će Rapidu, a samim tim i Demiru, dueli sa Salcburgom biti najveći izazov do kraja sezone, skauti sa Pirineja, Ostrva i iz susedne Nemačke obratiće pažnju na izdanje Jusufa Demira.

AUSTRIJA 1 (PLEJ-OF) - 24. KOLO

Nedelja

LASK - Volfzberger (u toku)

Šturm Grac - Tirol (u toku)

17.00: (4.50) Rapid Beč (3.90) Salcburg (1.75)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Daka ispisuje istoriju, Rapid poslednja Salcburgova barijera ka odbrani trona

Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021

Filip Stojković i saigrači prete da ugroze vladara austrijskog fudbala iz Mocartovog grada..Podelila se asutrijska Bundesliga na dva dela, a već u 2. kolu šampionske runde sastaju se najozbiljniji konkurenti za osvajanje naslova prvaka – Salcburg i Rapid Beč. U toj podeli na dva dela, Austrija...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.