Izvor: MozzartSport.com, 15.Apr.2021, 01:05

Dajte neko dobro vino... Gvardiola hoće još, možda i četiri trofeja

O Fodenu, Belingemu, ali i minimiziranom uticaju Halanda

Barijera je probijena. Zaustavljali su ga Monako, Liverpul, Totenhem i Lion. A onda je Pep Gvardiola konačno uspeo sa Mančester Sitijem da se probije u polufinale Lige šampiona.

Sad kad je psihološku prepreku savladao želi da ode još dalje, do finala u Istanbulu, pa i do pehara koji je poslednji put podigao pre desetz godina, dok je još sedeo na klupi Barselone.

„Hoćemo više od ovoga. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Spremićemo dvomeč sa PSŽ-om, znajući koliko je to zahtevan posao, jer Parižani imaju Nejmara i izbacili su najbolji tim na svetu (Bajern, op. au). Videćemo šta će se desiti, ali što se tiče kluba, igrača, svih nas, ovo je dobar trenutak“, ponosno će katalonski stručnjak posle duplog trijumfa nad Borusijom (po 2:1).

U Dortmuntu je visio – Milioneri sve do početka drugog dela imali 1:0 što je značilo da idu dalje – ali je uspeo da uđe u završnicu takmičenja i navijačima ulije nadu da će sezonu okončati sa čak četiri pehara.

„Sve je to zasluga igrača, ono što rade je senzacionalno. Vreme je da proslavimo uz dosta vina. Ne znam kog, ali znam da će biti kvalitetno. Posle toga spremićemo subotnji derbi sa Čelsijem. Potrebne su nam tri pobede da bismo osvojili titulu, u polufinalu smo Lige šampiona, u finalu Liga kupa, u igri za FA kup. Neverovatno. Ne pričamo između nas o mogućnosti da osvojimo četiri trofeja, samo idemo meč po meč“.

Odlučujući gol na Vestfalenu delo je Fila Fodena, a osim bombe mladog ofanzivca snažan utisak na poklonike fudbala ostavio je trk fudbalera ka klupi i buket radosti kao svedočanstvo kakva je atmosfera u Sitiju.

Imate osećaj da se Foden nikad ne krije. Uvek teži kreaciji. Dinamičan je u napadu, a u odbrani na malom prostoru njegovi kvaliteti dolaze do izražaja. Trenutno uči da igra samo na jedan dodir, jer je sposoban da više puta pipne loptu pre nego što donese odluku“.

Pohvalio je Pep i strelca gola za Borusiju, Džuda Belingema.

„Ne mogu da verujem da mu je tek 17 godina. Trebalo je da čujete kako se samo drao na štopere ako mu ne bi dodali loptu. Razgovarao sam sa njegovim trenerom, Edinom Terzićem, rekao mi je da ono što sam video u dvomeču Džud radi na svakom treningu“.

Mančester Siti je prošao dalje, između ostalog, zato što je ograničio Erlinga Halanda, ostavivši najboljeg pojedinca Borusije bez gola u 180 minuta četvrtfinala. Podsećanja radi, snažni Norvežanin je prošle i ove sezone dao gol svakoj ekipi protiv koje je igrao u Ligi šampiona. Građanima nije.

Minimizirali smo Halandov uticaj. Pokušali smo da ga držimo što dalje od našeg kaznenog prostora. To se desilo u obe utakmice. Ne zato što je Erling brz, već zato što sjajno kontroliše loptu, kako kombinuje sa saigračima i koliko je dobar realizator. Vrhunski fudbaler, biće još snažniji u budućnosti. Rekao bih da je skoro nezaustavljiv. Najbolji način da se branite od tako talentovanih igrača jeste da ih sprečite da imaju loptu. Takvi žele posed, pa smo rešili da Halandu ne damo loptu. A da bismo to ostvarili morali smo da igramo baš dobro“, dodao je Pep Gvardiola.

U pravu je. Baš su dobri.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.