Daj Zidanu 11 meseci, ćuti, gledaj i pokloni se majstoru

Izvor: Sportske.net, 16.Feb.2020, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daj Zidanu 11 meseci, ćuti, gledaj i pokloni se majstoru

Šta je sve uradio Zinedin Zidan u svom drugom mandatu?

Kada je pre tačno 11 meseci pristao da se vrati na klupu Real Madrida, samo nekoliko meseci pošto je svojom odlukom napustio klub, Zinedin Zidan je obećao jedno - biće velikih promena.

Sada, 30 dana do godine od povratka, i jeste sve drugačije, Zidanove promene opet su urodile plodom.

Sredinom marta prošle godine, Real Madrid više nije bio u trci ni za jednim peharom. U osmini finala ih je "išamarao" >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Ajaks, u polufinalu Kupa kralja, Barsa je usred Madrida slavila 3:0, a na tabeli je već pobegla previše i lagano išla ka tituli.

Zidan je po povratku rekao da će preostali deo sezone iskoristiti da testira i vidi na koga može da računa, te da su rezultati bili u drugom planu. Realno, Real nije imao nikakve šanse da sustigne Barselonu, a 11 meseci kasnije jasno je da je Zidan doneo pravu odluku.

Šta je sve uvideo i promenio u odnosu na prvi mandat?

Reklo bi se da su dve pozicije bile ključne, tačnije, da su dvojica igrača "renovirala" Real i vratila ga u vrh evropkog fudbala. Ferlan Mendi je potpuno zasluženo u prvom planu umesto Marsela, dok je Zidanovo najveće otkrovenje - Fede Valverde. Urugvajac je ponajbolji igrač Reala ove sezone i istisnuo je iz prve postave Luku Modrića, a neretko je na klupi ostajao i Toni Kros. Na velikim utakmicama, Valverde i Kasemiro su nezamenjivi u timu, baš kao i Karim Benzema, samo što to nije neka novost.

Šta je sledeće?

Pa, može se reći da se čeka prava verzija Edena Azara, koji se vraća danas, u pravom trenutku u ključnom delu sezone, pred dvomeč sa Sitijem u Ligi šampiona i veliki El klasiko prvog marta. Ukoliko Zidan izvuče iz Belgijanca ono najbolje, Real će opet biti skockan i utegnut. Preostalo je još samo da se iskristališe pozicija trećeg u napadu, za koju konkurišu Isko, Vinisijus Žunior, Geret Bejl i Rodrigo, dok će naš Luka Jović i dalje čekati šansu kada Benzema bude odmarao ili izlazio iz igre.

Real je osvojio Superkup Španije, ispao je iz Kupa kralja, ali je najvažnije da je lider na tabeli La Lige, i da ima veliku šansu da eliminiše poljuljani Mančester Siti iz Lige šampiona.

Pobedama nad Sitijem i Barselonom, koji u istoj nedelji stižu u Madrid, Zidan bi 15. marta, tačno godinu dana pošto se vratio - imao titulu u rukama i opet bi bio favorit za trofej u Ligi šampiona.

Čujemo se opet za mesec dana.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.