Izvor: MozzartSport.com, 21.Jan.2021, 13:06

Daglas Kosta se nada paktu s Vukovima

Izgleda da je Bajern spreman da pusti Brazilca...

Daglas Kosta (30) je u velikom padu. Brazilac nikako ne uspeva da pronađe formu iz vremena dok je igrao za Šahtjor, ili makar onaj nivo igara iz prvog mandata u Bajernu. Očekivalo se da će proigrati na pozajmici u Minhenu - jer objektivno, takav tip igrača bio je potreban Hansiju Fliku - međutim njegova uloga ove sezone svedena je na epizodnu. I ne samo zbog toga što mu Flik ne ukazuju šansu - ipak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je Kosta igrao na svakoj utakmici u Ligi šampiona - već iz razloga što Brazilac svoje šanse nije koristio.

Iz tog razloga poslednjih nedelja govori se o mogućnosti da iskusni krilni napadač već ove zime napusti Minhen. Poslednji klub koji se dovodi u vezu sa Daglasom Kostom jeste Vulverhempton. O tome piše britanski Telegraf i najavljuje mogući dogovor u trouglu Juve - Bajern - Vulvsi.

Podsetimo, Daglas je na pozajmici u Bajernu i da bi se taj posao realizovao klub iz Torina prvo bi morao da ga povuče nazad. Podrazumeva se, uz dozvolu nemačkog kluba. Juveov interes postoji, jer bi želeo da napravi novi aranžaman za Kostu koji bi podrazumevao kasnije obavezan otkup, što sa Bajernom nema. Razlog? Stara dama ne želi da joj se vrati igrač koji će s platom od 6.500.000 evra ponovo opteretiti budžet.

Tu je i interes Bajerna. Trenutno Nemci plaćaju pomenutih 6.500.000 evra, a Flik je navodno najavio upravi da Kosta neće imati ozbiljnu minutažu na proleće, već da će sve više prostora za igru dobijati Džamal Musijala koji može da prokrije poziciju levog krila. Tu je zapravo dupli interes Bajerna, jer trenutno su u toku pregovori oko novog ugovora za mladog Engleza. Ozbiljnija minutaža za Musijalu značila bi i olakšavajuću okolnost tokom tih pregovora.

Na kraju krajeva Bajern planira novi napad na Kaluma Hadsona Odoija, momka kog vide kao dugoročno rešenje za krilne pozicije...

Naposletku, tu je i interes Vulvsa. Sa samo 21 postignutim golom do sada tim Nuna Espirita Santa jedan od najslabijih u Premijer ligi. Da, na Molinju traže napadača, ali ne bi loše pasovalo ni jedno ozbiljno krilo.

E sad, da li je Premijer liga pravo mesto za preporod posrnule karijere drugo je pitanje.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.