Izvor: MozzartSport.com, 07.Jun.2020, 10:42

Daegu i Gvangđu još čekaju prvu pobedu

Pomenuti timovi danas gostuju Seongnamu, odnosno Suvonu

Ako ovako nastavi Seongnam neće morati da “preživljava” u finišu sezone, kakav je slučaj bio prethodne godine. Pegazi su posle četiri kola neporaženi, a odličnu seriju vrlo lako bi mogli da produže protiv Daegua (12.00).

Seongnam je prošle sezone muku mučio sa završnicom, na 38 utakmica postigao je 30 golova i samim tim bio najneefikasniji tim u ligi. Ni ove napad nije bogzna kako ubitačan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << četiri gola na isto toliko mečeva – ali je odbrana dovedena u red – samo jedan primljen gol - i ona je ta koja ekipu Kima Nam-ila čini nepobedivom.

Ni Daegu ne blista u napadu. Gosti su tek dva puta ove sezone pogađali protivničku mrežu zbog čega i ne čudi što još uvek nemaju trijumf. Sa druge strane, solidna odbrana sa četiri primljena gola, može da primi zasluge što su nebeskoplavi poraženi samo jednom. Za ovaj meč pak ona neće biti kompletna, jer se kapiten Hong Jeong-vun povredio protiv Sangđua, dok kod domaćih neće biti izostanaka.

U isto vreme Gvangđu, još jedan tim bez trijumfa u dosadašnjem delu prvenstva, gostuje Suvon Bluvingsima. Gvangđu je prethodne sezone izborio promociju u K ligu, ali je već na startu jedan od istaknutijih kandidata za ispadanje u niži rang. Povratak je obeležen porazom od Seongnama rezultatom 2:0, potom su usledila još dva minimalnom razlikom, da bi se tim konačno probudio u prethodnom kolu i stigao do prvog boda, ali i gola, i to protiv Ulsana. Suvon je takođe startovao sa dva poraza, ali je potom trener Bluvingsa Li Im-saeng malo promenio formaciju, prešao na 3-5-2, pa je tim u poslednja dva kola prikupio četiri boda. Gosti će se pred ovaj susret “pojačati”, pošto se u tim vraćaju Vilijan i Rustam Ašurmatov. Ostaje da se vidi da li će novopridošli zabeležiti tek drugi start u napadu Gvangđua.

JUŽNA KOREJA 1 - 5. KOLO

Petak

Inčon – Gangvon 1:2 (1:1)

Subota

Seul – Đonbuk 1:4 (1:1)

Busan – Sangđu 1:1 (1:0)

Pohang – Ulsan 0:4 (0:2)

Nedelja

12.00: (2,90) Seongnam (2,95) Daegu (2,70)

12.00: (1,85) Suvon (3,40) Gvangđu (4,60)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.