Dabl-dabl mašina Štimac je heroj Bešiktaša! Koš, pa odbrana za pobedu nad Efesom i drugo mesto na tabeli

Izvor: MozzartSport.com, 16.Maj.2017, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dabl-dabl mašina Štimac je heroj Bešiktaša! Koš, pa odbrana za pobedu nad Efesom i drugo mesto na tabeli

Bešiktaš plej-of dočekuje odmah iza Fenera, što znači da se dva tima neće sresti do potencijalnog polufinala

Kada Vladimir Štimac spusti rampu, niko ne može da prođe! Upravo tako nešto srpski centar uradio je u završnim sekundama velikog derbija s Efesom usred dvorane Abdi Ipekči, posle čega je sprečio ljutog gradskog rivala da stigne do pobede. Bešiktaš je slavio posle velike drame rezultatom 91:90 u poslednjoj utakmici ligaškog dela TBL.

Ovim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ishodom Bešiktaš je napravio fantastičan podvig, pošto će plej-of dočekati kao prvi tim iza Fenerbahčea. Što znači da se sa ekipom Željka Obradovića neće sastati se do potencijalnog finala.

Ponovo je Vladimir Štimac bio heroj Bešiktaša. Ne samo odličnom reakcijom u poslednjoj odbrani na utakmici, kada je sprečio Tomu Ertela da se proslavi, već i gotovo pun minut ranije. Štimac je, naime, bio strelac najvažnijeg koša na utakmici, poslednjeg za Bešiktaš na meču, pa je rezultat bio 91:87. Nekoliko trenutaka kasnije, tačnije 42 sekunde pre poslednjeg zvuka sirene, upravo je Ertel pogodio trojku i uveo meč u dramatičnu završnicu. Ispostavilo se da je to bio i konačni ishod utakmice.

Ono što je u ovom trenutku potpuno neverovatno jeste da je Efes drastično posrnuo u završna tri kola. Tim Velimira Perasovića doživeo i treći uzastopni poraz, čime su prokockali šansu da se dokopaju druge pozicije na tabeli. Bešiktaš je to iskoristio i napravio odličan rezultat.

Štimac je meč završio sa novim dabl-dablom! Odnosno, sa 22 poena, 10 skokova i jednom asistencijom.

PAROVI ČETVRTFINALA - TBL

Fenerbahče (1) - Tofaš (8)

Darušafaka (4) - Banvit (5)

Bešiktaš (2) - Gacijantep (7)

Efes (3) - Galatasaraj (6)

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zemljotres u 'Stambolu' - Štime izdominirao i poslao Efes na Galatu! (video)

Izvor: Sportske.net, 16.Maj.2017

Košarkaši Bešiktaša savladali su Anadolu Efes u okviru derbi susreta poslednjeg kola turskog prvenstva i tako obezbedili drugo mesto na tabeli pred početak plej-ofa...Srpski internacionalac Vladimir Štimac izazvao je tektonske poremećaje u Istanbulu magičnom rolom kojom je svoj Bešiktaš vodio...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.