Da vam je neko rekao, ne biste se verovali, La Masija ne može da se poredi sa Realovom Fabrikom!

Izvor: Sportske.net, 09.Maj.2020, 20:56

Da vam je neko rekao, ne biste se verovali, "La Masija" ne može da se poredi sa Realovom "Fabrikom"!

Stvari su se promenile.

Kada se spomene omladinska fudbalska škola u Španiji, mnogima na pamet prvo padne Barselona.

Real je nekako uvek bio po strani, ali izgleda da se trendovi menjaju.

Dnevnik As je izbrojao čak 41 fudbalera u evropskim šampionatima koji su ponikli u Valdebebasovoj čuvenoj "La Fabriki".

Još 42 momka koja su ponikla u Realu nastupaju za klubove širom Primere.

Real je umnogome profitirao od prodaje svoje dece, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pa španski dnevnik tvrdi da je upravo to jedan do razloga finansijske stabilnosti kluba sa Santijago Bernabeua.

Igrači poput Markosa Ljorentea, Morate i Hesea Rodrigeza doneli su veliku zaradu, a u prethodnih deset godina Real je prihodovao od prodaja igrača iz svoje škole čak 300 miliona evra.

Sve bolji rezultati mlađih kategorija i značajno ulaganje u omladinsku školu doveli su do toga da devet od 13 selekcija postane šampion u svojoj ligi prošle godine.

Kada se na to dodaju igrači koji su trenutno u prvom timu ili se očekuje da preuzmu ključnu ulogu u ekipi, nema sumnje da u "kraljevskom klubu" rade na pravi način kada su u pitanju mladi fudbaleri.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.