Da li znate ko će za tri meseca biti najtraženiji fudbaler na svetu? (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Mar.2015, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li znate ko će za tri meseca biti najtraženiji fudbaler na svetu? (VIDEO)

On igra za Viljareal, ima 21 godinu i smešnu otkupnu klauzulu...

O mladom napadaču Viljareala Lusijanu Vijetu ponovo bruji čitava Evropa! Da je uništio Salcburg pre nekoliko dana u Ligi Evrope postigavši im dva gola, odnosno da je u nedelju pomutio razum defanzivcima Real Madrida u remiju Žute podmornice na Santijago Bernabeuu, već su stare vesti.

Nova glasi ovako: Lusijano Vijeto u svom ugovoru ima otkupnu klauzulu koja iznosi samo 10.000.000 evra?! >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Tako bar tvrdi madridski As...

Neko će reći, daleko je to od "samo", ali na osnovu svega onoga što je ovaj mladić postigao za svega nekoliko meseci u Primeri, te u odnosu na sve ono razmetanje s novcem na raznorazne "polovnjake", ova cifra zaista nije adekvatna njegovim kvalitetima, pogotovo ne potencijalu.

"Znamo da je mnogo velikih klubova zainteresovano za njega. Liverpul i Brendan Rodžers pominjali su se i ranije, pa Real Madrid, dva kluba iz Bundeslige", izjavio je za španski list menadžer golobradog napadača Horhe Sisterpiler. "Sva je prilika da će on već na leto napustiti Viljareal".

Sisterpiler nijednog momenta nije želeo da govori o otkupnoj klauzuli.

Inače, As još napominje da iz trke nikako ne treba isključiti Atletiko Madrid, pre svega zbog činjenice da je Vijeto za prvi tim Rasinga debitovao baš dok je Dijego Simeone vodio ovaj tim, te da je ga on uveo među seniore. Da podsetimo, Viljareal je prošlog juna za Lusijana Vijeta platio 5,5.000.000 evra, a momak se istog trena pokazao kao prava zlatna koka. Tačnije, bez dileme bi to bio, da u ugovoru nema tako niske klauzule, ako je As uopšte u pravu.

Vijeto je u dosadašnjem delu prvenstva bio starter na 13 utakmica u šampionatu Španije i postigao je 11 golova. Uspešan je bio i u Ligi Evrope, gde je na osam nastupa upisao sedam pogodaka. Njegova trenutna tržišna cena iznosi između deset i 15 miliona evra, a aktuelni ugovor mu ističe 2019. godine.

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Kako je mršavi mladić Vijeto stigao "žutom podmornicom" na evropsku scenu

Izvor: Blic, 03.Mar.2015

Eksplozija talenata u Južnoj Americi praćena je budnim okom Evrope već duži niz godina, a Evropa kao Evropa, daće sve pare ovoga sveta samo da na scenu ponovo dođe neki novi Mesi ili Aguero. Pretežno je priča o ubojitim i brzim ofanzivcima, kojima fudbalske drskosti ne fali, ali Lusijano Vijeto...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.