Da li je sledeći trener Barse Holanđanin? Novi detalji!

Izvor: Sportske.net, 03.Nov.2019, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je sledeći trener Barse Holanđanin? Novi detalji!

Deluje da je suđeno.

Ernesto Valverde je sve češće na udaru zbog promenljivih izdanja Barselone ove sezone, juče su Katalonci doživeli poraz od Levantea, što je pojačalo spekulacije o njegovom odlasku.

Ipak, čini se da je uprava i u težim situacijama stajala iza Valverdea, iza kojeg je takođe i svlačionica, igrači mu veruju i žele da ostane u klubu.

Doći će dan kada uprava neće moći da trpi poraze od Levantea i sličnih ekipa daleko manjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kvaliteta od "Blaugrane", a čini se da bi Valverde mogao da predvodi Barsu do kraja sezone i da onda klupu ustupi holandskom stručnjaku Ronaldu Kumanu.

Naime, bivši fudbaler Barselone trenutno je selektor reprezentacije Holandije.

On je potpisao ugovor sa "Oranjem" do Svetskog prvenstvao 2022. godine, zaključno sa Mundijalom, ali u njegovom ugovoru stoji da Barsa može da ga dovede u svakom trenutku!

Da, Kuman je izričito napomenuo da Barsa može da ga odvede sa klupe Holandije, ali samo Barsa, a sada su otkriveni i novi detalji.

Naime, bivšeg trenera Sautemptona i Evertona će katalonski klub moći da angažuje tek nakon Evropskog prvenstva koje je na programu narednog leta.

Kuman je potvrdio da neće napuštati reprezentaciju pred Euro, ali da nakon istog "Blaugrana" može da ga angažuje.

On je pokazao u reprezentaciji Holandije da je sjajan stručnjak, odličan je bio i u Sautemptonu, jedino je imao slabe rezultate sa Evertonom, ali izgleda da problem na "Gudisonu" nije baš u trenerima.

Igrao je svojevremeno za Barsu i dobro je upoznat sa klubom i ambicijama, sam je istakao da mu je san da sedne na klupu kluba sa "Kamp Noua", pa se čini da bi Holanđanin mogao da predstavlja dobar izbor za Katalonce.

Videćemo kako će se stvari razvijati i koliko je vremena ostalo Valverdeu.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.