Da li je ovo kraj za Kovača? Bajern opet izgubio!

Izvor: Mondo, 06.Okt.2018, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je ovo kraj za Kovača? Bajern opet izgubio!

Šestostruki uzastopni šampion Nemačke je doživio najteži poraz ove sezone, a drugi zaredom!

Nastavljeno je posrtanje Bajerna!

Posle remija kod kuće sa Augzburgom (1:1), poraza od Herte u Berlinu (0:2), pa onda i nerešenog ishoda protiv Ajaksa u Ligi šampiona u Minhenu (1:1), ni četvrti uzastopni meč bavarska ekipa nije upisala da reši u svoju korist.

U sedmom kolu Bundeslige igran je nekada veliki derbi nemačkog fudbala, 101. put u istoriji sastali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su se Bajern Minhen i Borusija Menhengladabh, a slavili su gosti:

BAJERN MINHEN - BORUSIJA MENHENGLADBAH 0:3 (0:2)!

Gladbach have humbled the champions! #FCBBMGpic.twitter.com/fFlYeZ6gKs

— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) October 6, 2018

Od starta subotnjeg meča je "prštalo" na minhenskom stadionu i već u četvrtom minutu se zatresla mreža golmana Borusije, Jana Zomera, nakon udarca Tomasa Milera, međutim, pogodak je poništen zbog ofsajda.

Uzvratili su gosti iz Menhengladbaha šest minuta kasnije sjajnim udarcem Alesana Plee sa ivice kaznenog prostora. Francuz je na na dodavanje Jonasa Hofmana "iz kolena" pogodio levi ugao Bajernovog gola za vođstvo i svoj peti pogodak ove sezone.

Bavarci se još nisu oporavili od šoka, a usledio je novi u 16. minutu!

Posle greške golmana Manuela Nojera i Tijaga Alkantare, lopta je stigla do Hofmana, koji ju je prosledio do Larsa Štindla, a povremeni reprezentativac Nemačke je uhvatio golmana domaćih na "krivoj nozi" - 0:2.

Do odlaska na odmor, izabranici Nika Kovača stvorili su nekoliko šansi, ali Robert Levandovski i Arjen Roben nisu uspeli da barem smanje zaostatak. Holanđanin Roben neće po dobrom pamtiti svoju 300. utakmicu u dresu minhenskog kluba, posebno jer je, zajedno sa Milerom, zamenjen već na poluvremenu.

"Rezervisti" Frank Riberi i Serž Gnabri doneli su pritisak i povisili nivo igre bavarskog giganta, međutim, nisu uspeli da pomognu klubu da izbegne drugi ovosezonski poraz.

Doduše, ponovo se u 68. minutu zatresla mreža Borusije, nakon što je Robert Levandovski pobegao svojim čuvarima i matirao Zomera, ali je linijski sudija podigao zastavicu, a glavni arbitar Frank Vilenborg poništio pogodak.

U finišu, Borusija je stigla i do trećeg pogotka, a strelac je bio Patrik Herman na asistenciju Kristofa Kramera.

Izabranici Ditera Hekinga su posle trijumfa u Minhenu stigli do druge pozicije na tabeli, s tri boda zaostatka za vodećim Dortmundom, dok je Bajern na petom mestu.

Zanimljiv "tvit" objavila je Borusija Menhengladbah tokom utakmice i vođstva 2:0, a on glasi: "Ne znamo šta se događa, ali sviđa nam se".

We don't know what's happening. But we love it! #DieFohlen#FCBBMG 0-2 pic.twitter.com/c3YWYqkZ1p

— Gladbach (@borussia_en) October 6, 2018

Teški dani su pred Bajernom, a posebno pred hrvatskim trenerom Nikom Kovačom koji je prethodnih dana glasno kritikovan i čija smena neće biti iznenađenje...

BUNDESLIGA, 7. KOLO:

Borusija Dortmund - Augzburg 4:3 (0:1)

/Pako Alkaser 62, 80, 90+6 Gece 84 - Finbogason 22, Maks 72, Gregorič 87/

Diseldorf - Šalke 0:2 (0:0)

/Mekeni 48, Burgštaler 53/

Hanover - Štutgart 3:1 (2:0)

/Vud 30, 45+1, Bou 90+1 - Gomez 50/

Majnc - Herta 0:0

Bajern - Borusija Menhengladbah 0:3 (0:2)

/Plea 10, Štinld 16, Herman 89/

nedelja

Frajburg -Leverkuzen (13.30)

Hofenhajm - Ajntraht (15.30)

Lajpcig - Nirnberg (18.00)

odigrano u petak

Verder - Volfsburg 2:0 (1:0)

/Klasen 35, Egeštajn 86/

TABELA: Borusija Dortmund 17, Verder 14, Herta 14, Bajern (-1) 13, Borusija Menhengladbah (1) 11, Lajpcig (-1) 11, Majnc 9, Voflsburg 9, Augzburg 8, Nirnberg (-1) 8, Ajntraht (-1) 7, Hofenhajm (-1) 7, Frajburg (-1) 7, Šalke 6, Leverkuzen (-1) 6, Hanover 5, Diseldorf 5, Štutgart 5.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.