Da li je Zenit već ostvario pobedu sezone?!

Izvor: Mondo, 16.Avg.2018, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je Zenit već ostvario pobedu sezone?!

Neverovatna partija ruskog tima za koji je igrao i Branislav Ivanović.

Foto: AP Photo/Dmitri Lovetsky

Čudo u Sankt Peterburgu! Zenit je uspeo da nadoknadi ubedljiv poraz iz prvog duela sa beloruskim Dinamom i ne samo to, već da "pregazi" rival sa igračem više!

Posle 0:4 u Minsku, ekipa Sergeja Semaka slavila je 8:1 na svom stadionu. Prvo 4:0 za produžetke, a onda iako je gost prvi postigao izuzetno vredan gol u dodatnih pola sata, ruski predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je dao još četiri!

Od 72. minuta je Zenit igrao sa igračem manje zbog drugog žutog kartona Paredesu, ali je i pored toga uspeo da postigne ŠEST golova!
Neće navijači Zenita mnogo zamjeriti isključenom Argentincu, jer je upravo on u 22. minutu načeo mrežu Belorusa spektakularnim pogotkom iz slobodnog udarca.

Svih dodatnih 30 minuta domaćin je napadao, Džuba je skakao, promašivao, pokušao je lepo i Branislav Ivanović "makazicama", a onda je konačno Dinamo poklekao.

Driusi je posle pokušaja Džube i nespretne reakcije Dinamove odbrane povećao na 5:1, a gol vredan prolaza postigao je Džuba u 115. minutu iz penala koji je izborio Slovak Robert Mak.

Bjeloruski tim potpuno je potonuo u drugom produžetku, ne samo da nisu ni pokušali da uzvrate, nego su u poslednjim trenucima primili još dva pogotka.

Ovog puta Džuba i Mak su zemenili uloge. Džuba je u sudijskoj nadoknadi produžetka oboren u šesnaestercu, zbog čega je Švecov morao van igre, a precizan sa bele tačke bio je Mak za 7:1.

Navijači na tribinama stadiona u Sankt Peterburgu bili su u delirijumu, a Mak im je u 123. minutu poklonio još jedan pogodak za 8:1 i nezaboravno veče u Evropi!

ZENIT – DINAMO MINSK 8:1 (1:0)


/Paredes 22, Noboa 66, Džuba 75,79, Džuba 115 penal, Driusi 108, Mak 120+1, 120+3- Jahaja 99/

Sevilja je ekspresno i ubedljivo rešila gostovanje u Litvaniji, savladavši Žalgiris sa više nego ubedljivih 5:0!

Posle 1:0 iz prvog meča, Španci nisu bili siguran putnik u plej-of, ali jesu posle samo sedam minuta igre u revanšu. Golovima Nolita i Sarabije španski tim je poveo 2:0, da bi se kasnije obojica upisali još jednom u strelce, a pogodak u pobedi 5:0 postigao je i rezervista Arana.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.