Da li je Kari u problemu?

Izvor: B92, 30.Jan.2022, 00:50

Da li je Kari u problemu?

Stef Kari šutira jako loše u poslednje vreme, a ESPN se pita da li je to znak da je u problemima kako on tako i Golden Stejt Voriorsi.

Iako su Voriorsi u četvrtak imali sjajno veče i porazili Minesotu sa 124:115, a Stef Kari ubacio 29 poena uz odličan procenat šuta, iza njega je najneefikasniji mesec u karijeri.

Tu je Drejmond Grin, vratio se Klej Tompson, imaju sasvim solidnu ekipu, ali im je potreban Stef Kari na svom prepoznatljivom MVP nivou da bi se došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << makar do finala.

Golden Stejt je mogao da ima jednu od najuspešnijih dinastija da nije bilo povreda i da su se još neke kockice poklopile, ali Stef Kari svakako ima velikog uticaja u svemu tome i igrač je koga čeka ulazak u Kuću slavnih.

Ipak, on se definitivno nalazi u problemu i ESPN se pita koliko je to opasno za Voriorse, jer Kari ovoliko loše nije šutirao još od sezone 2013/14 kada je bio "mlad i zelen" i još uvek nije imao nijedan nastup na Ol-Staru.

On trenutno šutira 37.6% iz igre, 31.4% za tri poena, dok mu je eFG na 46.5% (u januaru 2022. godine), a sledeći najlošiji mesec mu je bio novembar 2009. godine kada je šutirao 41.7% iz igre.

Kari je ove sezone bio vrlo nekonstantan i to mu se prilično zamera, on je čak uspeo da obori rekord po broju pogođenih trojki i da sruši Reja Alena sa trona, ali i da lošije šutira od Rasela Vestbruka koji nikada nije poznat po dobrom šutu, navodi ESPN.

U daljem tekstu stoji da su šanse Voriorsa za osvajanje titule drastično opale, baš kao i njihova igra i za to nije Stef Kari jedini krivac, ali je njegov jako loš šut u mnogo čemu zaslužan.

Njegovi šutevi su često bili loši šutevi, što zbog lokacije, pozicije defanzivaca i slično, pa je neophodno da se on vrati na staru formu kako Voriorsi ne bi bili u velikim problemima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.