Da li će Platini biti protivkandidat Blateru?

Izvor: Press, 26.Avg.2014, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će Platini biti protivkandidat Blateru?

Platini će se sastati sa liderima 54 članica UEFA u Monaku, pre nego što na konferenciji za medije objavi svoju odluku, prenosi AP.



Pet od šest kontinentalnih članica FIFA već je uoči svetskog prvenstva u Brazilu podržalo očekivanu kandidaturu Blatera, tako da aktuelni predsednik opoziciju ima jedino u Evropi.

Platini, dugogodišnji favorit za naslednika Blatera, ranije je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << izjavio da je svetskoj federaciji "potreban dah svežeg vazduha".

Sedamdesetosmogodišnji Blater nalazi se na čelu FIFA još od 1998., kada je preuzeo funkciju od Brazilca Žoao Avelanža.

Tajno glasanje 209 članica FIFA zakazano je za maj sledeće godine u Cirihu, a kandidati za predsednika te organizacije moraju formalno da se prijave do januara.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.