Da li će Nagetsi rizikovati sa Tristanom kao sa Jokićem?

Izvor: B92, 21.Jun.2023, 17:57

"Da li će Nagetsi rizikovati sa Tristanom kao sa Jokićem?"

Denveru se otvara prilika da na predstojećem draftu ugrabi još jednog igrača čije se prezime završava na "ić" i da se nadaju da će profitirati.

Američki mediji pišu o mogućnosti da Jokić uskoro dobije novog saigrača dobro poznatog ovdašnjim ljubiteljima košarke - Tristana Vukčevića (20).

"The Vooker", kako su Amerikanci već krstili Partizanovog košarkaša, interesatan je medijima "preko bare" trenutno samo zbog činjenice da je neko ko dolazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz zemlje odakle je i Jokić, da ima slične gabarite i "meku ruku" - baš kao i "Džoker".

Pojačano je interesovanje za Tristana i zbog opcije da bi lako mogao da se pridruži Jokiću od naredne sezone - sada je Denver na potezu.

"Nagetsi bi trebalo mudro da izaberu Vukera", pišu Amerikanci.

"Tristan Vukčević je 20-godišnji, 213 cm i 101 kg srpsko-italijanski-švedsko-grčki krilni centar koji rutinski šutira sa trojke i voli da retviruje izjave Nikole Jokića sa konferencija za medije. I nosi dres sa brojem 1", ovako opisuju Vukčevića.

Sveže krunisani šampioni NBA lige polažu prava na 37. i 40. pika na predstojećem draftu, međutim postoje opcije po kojima bi mogli da biraju ranije. U tom slučaju, Denver bi mogao da rizikuje sa Tristanom - kao i sa Jokićem svojevremeno (biran kao 41. pik).

S obzirom na to kako su prošli sa Nikolom i šta su na kraju dobili - igrača koji im je doneo titulu, jasno je da Nagetsi neće imati nikakav problem da isto pokušaju i sa Vukčevićem.

Sa Jokićem kao mentorom, Tristanovo prilagođavanje u novoj seredini bilo bi brzo, a karijera bi mu sasvim sigurno išla u željenom pravcu.

"Vukčević je mlad, neiskusan. Kao što je bio i Jokić", pišu mediji u SAD koji nisu propustili da pomenu ni genetiku koju sa sobom donosi Vukčević, od oca, proslavljenog košarkaša.



"Šta mislite o tandemu - Džoker i Vuker?"
, pita na kraju autor teksta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.