Da li Peres može da bude šampion Formule 1?

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 21:54

Da li Peres može da bude šampion Formule 1?

Vozač Red Bula Serhio Peres može da osvoji titulu u šampionatu Formule jedan, izjavio je njegov otac Antonio Peres Garibai, prenose lokalni mediji.

Antonio Peres je istakao da u Red Bulu ne postoji sistem "srebrnih strela" kao u Mercedesu. Timski kolega Serhija Peresa je dvostruki svetski šampion Maks Ferstapen.



"Setite se kada su Ajrton Sena i Alen Prost bili u Meklarenu. Istu epohu danas gledamo, ali u Red Bulu. Dva tigra u jednom kavezu bore se za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svaki zalogaj. Oni misle isto, jedu isti doručak, razmišljaju isto. Obojica žele da osvoje pol poziciju, pobede u prvom, drugom teningu ili trci",
izjavio je Antonio Peres Garibai za meksički sajt Esto.com.

On smatra da je Ferstapen trenutno bolji vozač od Peresa.

"Mora da se ima u vidu koliko je godina Maks u timu. Sada Čeko (Serhio) može da drži njegov tempo. Još osećam da između Maksa i Čeka ima nekoliko hiljadinki u korist Holanđanina, ali na komplikovanim stazama su jako, jako blizu", naglasio je Antonio Peres.

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Ferstapen sa 119 bodova, dok je Peres drugi sa 105.

"Serhio je svestan da je u ekipi u kojoj postoji samo prvo mesto za vozača, a drugi je samo prvi do gubitnika. Ranije mu je i deseto mesto bilo veliki uspeh, ali ne sumnjam da je moj sin imao od starta iste uslove kao drugi vozači da bi već bio višestruki svetski šampion. Ali, znam da će da bude konkurentan još deceniju i znam da će da postane svetski šampion", izjavio je otac meksičkog vozača.

On je naglasio da je Serhio Peres sasvim drugačija osoba u odnosu na prošlu sezonu.

"Da, on danas je drugačija osoba - priča, hoda i izgleda drugačije. Kao otac to primećujem kada komuniciramo. On mi ponekad kaže: 'Ne, šefe, ja sam ovdje broj jedan', ali ja mu odgovorim da mora još da pričeka i da je u zabludi. Ali i bio sam ponosan kada sam pred Veliku nagradu Azerbejdžana zaspao kao otac, a probudio se kao roditelj Čeka Peresa - 'kralja ulica', a to je velika razlika", zaključio je Antonio Peres.

Naredna trka u šampionatu F1 biće održana 21. maja za Veliku nagradu Emilije Romanje na stazi u Imoli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.