DŽIKIĆ SVE BLIŽE TITULI: Hapoel savladao Tenerife, u finalu protiv Bona

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2023, 20:18

DŽIKIĆ SVE BLIŽE TITULI: Hapoel savladao Tenerife, u finalu protiv Bona

Nemački kllub bolji od Unikahe u drugom polufinalu.

Hapoel Tel Aviv kojeg sa klupe predvodi nekadašnji trener Partizana Aleksandar Džikić, plasirao se u finale fajnal fora Lige šampiona pošto je savladao u veoma uzbudljivom meču Tenerife sa 69:68 (15:18, 19:12, 18:12, 17:26). Hqpoel će u finalu igrati protiv Bona koji je u drugom polufinalu savladao Unikahu sa 69:67.

Tenerife su bolje ušle u meč i imale prednost od tri poena posle prve deonice, dok se Hapoel >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mučio u napadu i konačno proradio u drugoj četvrtini pa je izraelski tim na veliki odmor uspeo da ode sa vođstvom 34:30. U trećoj deonici se Hapoel potpuno rapucao i sredinom treće četvrtine stekao i 15 poena viška, ali to nije bio kraj. Tenerife je odreagovalo i uspelo da se potpuno vrati u meč pošto je sa dve vezane trojke Dornekampa prišlo na 57:55, a ubrzo stiglo i do prednosti. Na ulasku u poslednji minut Uertas je pogodio za vođstvo Tenerifa 67:63, ali je Vene uzvratio trojkom uz faul i posle pogođenog bacanja bilo je 67:67. Španci su poveli sa penala 68:67, da bi Kerington prodorom postavio konačan rezultat pošto Tenerife nisu uspele da iskoriste poslednji napad.

Kadin Keringotn sa 19 poena i Vene sa 15 postignutih poena su predvosili Hapoel do pobede, dok su najefikasniji u španskoj ekipi bili Marselinjo sa 20 poena dok je Šermadini postigao dva manje.

Pogledajte kako izgleda Sanja Vukašinović, strelkinja Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.