DŽIKIĆ POSLE PORAZA OD SRBIJE: Ne tražim alibi, to nije moj stil

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2024, 08:18

DŽIKIĆ POSLE PORAZA OD SRBIJE: Ne tražim alibi, to nije moj stil

Dva neuspeha na startu kvalifikacija.

Selektor košarkaške reprezentacije Gruzije Aleksandar Džikić rekao je posle poraza od Srbije (63:76) da uprkos dva poraza na startu kvalifikacija on i njegova ekipa neće odustati od plasmana na Evropsko prvenstvo 2025. godine.

- Nalazimo se na skoru 0-2 i nećemo odustati. Barem ja neću odustati. Situacija je teška jer nismo započeli kvalifikacije kako smo želeli - rekao je Džikić.

Plasman na Evrobasket >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz grupe G obezbediće dve najboljeplasirane selekcije ne računajući Finsku koja već ima obezbeđeno učešće kao jedan od domaćina takmičenja.

- Želeo bih da se zahvalim Cincadzeu koji se na ovoj utakmici oprostio od reprezentacije. Nismo mu pomogli dovoljno da ova utakmica bude još posebnija. Zahvalan sam Savezu i klubovima koji su dozvolili igračima da dođu na pripreme i pruže mi šansu da upoznam igrače i razumem ovaj novi tim. Neću reći ništa više od toga jer ne tražim alibije, to prosto nije moj stil - dodao je srpski stručnjak.

Džikić je istakao da su njegovi igrači imali trenutke kad su igrali dobro, ali i periode meča u kojima su neki igrači iskazali ozbiljan nedostatak koncentracije.

- To mi se nije svidelo. Trud je tu, ali to nije dovoljno ako želite da pobedite bolje timove od vas - zaključio je Džikić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.