DŽIKIĆ IMA RECEPT ZA SRBIJU:Prihvatićemo ulogu autsajdera

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2024, 23:53

DŽIKIĆ IMA RECEPT ZA SRBIJU:"Prihvatićemo ulogu autsajdera"

Nastavak kvalifikacija za Evrobasket...

Košarkaška reprezentacija Gruzije u ponedeljak od 18 sati dočekuje selekciju Srbije u meču drugog kola grupe G kvalifikacija za Evrobasket 2025. godine.

Gruzijci su u prvom meču kvalifikacija poraženi od Danske kao gosti, iako su pre utakmice imali etiketu favorita. Selektor Gruzijaca Aleksandar Džikić smatra da je Srbija mnogo veći favorit, nego li njegova ekipa u meču sa Danskom.

- Uvek je zanimljivo kada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ljudi stavljaju etikete "favorit" i "autsajder". Priznaćete da nije ista situacija u utakmici između nas i Danske, kao što će biti protiv Srbije. Kvalitet timova koji su igrali sada, približniji je nego kvalitet nas i Srbije - smatra Džikić.

Srpski stručnjak se nada da ima rešenje za aktuelnog viceprvaka sveta.

- Srbi su finalisti Svetskog prvenstva. Oni su favoriti, što ćemo mi koristiti. Prihvatićemo ulogu autsajdera i nastaviti da radimo ono što smo radili u prvom poluvremenu protiv Danske. Trudićemo se da igramo agresivnu odbranu, da kontrolišemo šta se dešava na terenu. To je jedini recept ako želiš da budeš uspešan protiv Srbije - rekao je Džikić, koji se nada da će njegova selekcija igrati sve bolje i bolje kako vreme bude odmicalo.

- Čvrsto verujem da će ovaj tim igrati bolje kako vreme bude odmicalo. Kada se bolje upoznamo, kada saznaju kako ja mogu da im pomognem da bi bili najbolji mogući. Ono što je dobro za nekoga individualno, ne znači da je dobro za tim. I obratno, ako je dobro za tim, ne znači da je dobro za njih individualno. Ali, verujem u timsku hemiju i spremnost da se sve žrtvuje - zaključio je Džikić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.