DVOJNICI

Izvor: Kurir, 28.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVOJNICI

Fanovi belog sporta širom sveta na svojim blogovima poredili tenisere i teniserke s poznatim glumcima, pevačima, sportistima i likovima iz crtanih filmova

Ljubitelji tenisa su pažljivo prateći mečeve svojih ljubimaca primetili da igrači imaju dvojnike među drugim sportistima, glumcima, pevačima, te likovima iz crtanih filmova. Iako bi većina rekla da voli da bude jedinstvena, postoje neki teniseri i teniserke koji svojim izgledom neodoljivo podsećaju na druge ličnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iz javnog života, dok je o sličnosti karaktera malo ko kompetentan da govori.

Anu Ivanović svetski mediji počastili su komplimentom da liči na atraktivnu glumicu Ketrin Zitu Džouns, na čemu se ona ljubazno zahvalila. Jelena Janković i sama priznaje da podseća na pevačicu Lepu Brenu iz mlađih dana, čak i po boji glasa. Zbog sličnosti Jeleni su ponudili da glumi u četvrtom delu filma „Hajde da se volimo“, naravno, nikog drugog do - Lepu Brenu. Za razliku od njegovih koleginica, Novaku Đokoviću fanovi širom sveta nisu bili naklonjeni. Novak Đoković ih svojim likom podseća na kovrdžavog Skriča, šmokljana iz američke tinejdžerske serije „Zvono kao spas“.

Za Felisijana Lopeza ljubitelji tenisa tvrde da podseća na fudbalera Andreu Kaziragija, a za Huana Ignjasija Čelu kažu da je pljunuti Đanluiđi Bufon, golman azura. Hrvat Ivo Karlović liči na NBA igrača Stiva Neša, dok Žil Monfis podseća na njegovog kolegu Alena Ajversona. Interesantno je da mnogi misle kako zemljakinje Marija Kiriljenko i Marija Šarapova liče jedna na drugu, a vi sami odlučite ko je čija kopija.

Ameli Morezmo porede sa Tomijem Hasom (?!), a jedna na drugu liče i Poljakinja Agnješka Radvanska i Ruskinja Dinara Safina. Za njenog starijeg brata Marata Safina kažu da podseća na američkog glumca Erika Dena, poznatog po ulozi doktora Marka Sloana u seriji „Uvod u anatomiju“. Nikolas Kifer podseća na glumce Rasela Kroua i Kolina Farela. Na irskog glumca liči i teniska legenda Andre Agasi (sa kosom), dok njegova supruga Štefi Graf podseća na Barbru Strejsend, što zbog nosa, što zbog kose, što zbog boje očiju.[ antrfile ]

FEDERER KAO TARANTINO

Rodžer Federer liči na režisera Kventina Tarantina kao jaje jajetu. Španski teniser Rafael Nadal dečačkom facom podseća na Moglija iz Diznijeve ekranizovane verzije „Knjige o džungli“, mada neki misle da je isti kao nindža kornjača Rafaelo.

Za Rišara Gaskea kažu da podseća na Petra Pana, a Markosa Bagdatisa fanovi su počastili izjavama da liči na kralja regea Boba Marlija.

ANČIĆ - „KARATE KID“

Kad je skrenuo pažnju teniskog sveta na sebe igrajući u finalu Australijan opena, svi su primetili da Žo-Vilfred Conga neverovatno liči na boksersku legendu Muhameda Alija iz mlađih dana. Hrvata Marija Ančića mnogi smatraju pljunutim Danijelom Larusom, glavnim protagonistom kultnog filma „Karate kid“.

Argentinac David Nalbandijan podseća na australijskog plivača Jana Torpa, dok njegov zemljak Giljermo Ignjasio Kanjas liči na fudbalera Kamoranezija.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.