DVA HRVATA U IZBORU ZA NAJGOREG IGRAČA GODINE: Ovo su nominacije za Zlatnu kantu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2018, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVA HRVATA U IZBORU ZA NAJGOREG IGRAČA GODINE: Ovo su nominacije za "Zlatnu kantu" (FOTO)

Ko će dobiti ovu "nagradu"?

Italijanski mediji svake godine dodeljuju "Zlatnu kantu", koju dobija igrač koji je najviše podbacio u kalendarskoj godini u Seriji A. Odnosno, onaj koji je najmanje pokazao u odnosu na očekivanja. Među deset nominovanih fudbalera se nalaze dvojica iz Hrvatske, Nikola Kalinić i Marko Pjaca.

NEVEROVATNO: Ovako su Zvezdini fudbaleri reagovali kada su videli svoje OCENE na igrici (VIDEO)

BIVŠI IGRAČI ZVEZDE U GLAVNIM ULOGAMA: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ristić doživeo NEPRIJATNOST! A tek kakav je Kanga ŠOU pravio (VIDEO)

Kalinić je proveo prethodnu sezonu u Milanu, ali je već prošlog leta prešao u madridski Atletiko, dok je Pjaca igrač Juventusa na pozajmici u Fiorentini, gde se takođe nije najbolje snašao.

Osim hrvatskog dvojca na listi nominovanih se nalaze Patrik Šik (Roma), Mbaje Nijang (Torino), Enrike Dalber (Inter), Andre Silva (Milan), Danilo (Udineze), Gregoar Defrel (Roma/Sampdorija), Aristotel Romeo (Krotone) i Pablo Armenteros (Benevento).

Pored Kalinića, još jedan bivši napadač Milana se našao u "odabranom" društvu, Andre Silva. Portugalac je takođe napustio klub posle jedne sezone, ali je toliko loš bio u prvoj polovini 2018. da je obezbedio sebi šansu za nagradu. Mbaje Nijang je još jedan nekadašnji igrač "Rosonera" koji se našao na listi, jer je potpuno podbacio u Torinu.

Fudbaler Intera Enrike Dalber nije opravdao uložen novac, pa je u crno-plavom dresu odigrao 19 utakmica, ali bez ozbiljnijeg učinka. Podbacio je i napadač Rome Šik, mada on teško dolazi do minutaže i zbog sjajne forme Edina Džeka.

Preostala četiri igrača sa liste (Danilo, Defrel, Romeo i Armenteros) su bili pod manjim pritiskom, ali ni oni nisu uspeli da ispune očekivanja svojih trenera i navijača, pa su opravdano u kombinaciji za "Zlatnu kantu".

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.