DUPLA POBEDA

Izvor: Kurir, 01.Mar.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DUPLA POBEDA

Partizan trijumfovao nad Efesom, navijači pokazali kakvi su Srbi

Partizan je preksinoć u Pioniru ostvario duplu pobedu! Košarkaši su na parketu savladali Efes Pilsen, a meč, kojem je prišiven epitet „visokog rizika“, besprekorno je organizovan i protekao je bez najmanjeg incidenta. Iako su crno-beli ove sezone prilično opteretili budžet, plaćajući kazne zbog petardi i raznih predmeta koji su padali na teren, ovoga puta navijači su položili ispit. Pokazali su da im >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je preča ljubav prema svom klubu nego mržnja protivnika, na šta je pre utakmice i apelovao trener Partizana Duško Vujošević.

Svedok ovih dešavanja u svečanoj loži Pionira bio je i turski ambasador u Beogradu Hasan Oktem, koji je sedeo u društvu poslovnog direktora Partizana Mlađana Šilobada.

- Gospodin Oktem bio je prezadovoljan organizacijom utakmice. Malo sam se i našalio rekavši da možda ima previše pripadnika obezbeđenja, na šta je on uzvratio da je tako bolje. Moram da kažem da su Turci bili donekle uplašeni, ali ispostavilo se bez razloga. Hasan Oktem pet godina je u Beogradu i ističe mu mandat. Zaista je fer postupio, jer je direktno od odlučivao da le će igrači Efesa uopšte doći u Srbiju. Preuzeo je odgovornost, iako je isto tako mogao da odluči i drugačije. Rekao je da ne želi da na kraju pokvari lep period koji je ovde imao - otkrio je Šilobad.

Postojala je bojazan da će s tribina na parket doleteti petarda ili neki drugi predmet, što se ove sezone dešavalo na utakmicama Evrolige. Uostalom, Partizan je zbog toga meč protiv Roana morao da odigra pred praznom tribinama.

- Pre utakmice smo razgovarali i sa navijačima. Smatram da su oni bili svesni da bi bilo kakav incident imao veoma loše posledice po Partizan i našu zemlju uopšte. Verovatno bi nas unazadio za deset godina. Zato zaslužuju svaku pohvalu - zaključio je Šilobad.

Oduševljenje posle meča nije krio ni trener Efes Pilsena David Blat. Čovek koji je s reprezentacijom Rusije napravio podvig na evropskom prvenstvu u Španiji zahvalio se Partizanu na gostoprimstvu. On je posebno naglasio da ne razume potez svojih igrača koji su odbili da doputuju u Beograd.

- Ekipa trenira, znoji se i krvari zajedno, a vojnici se ne ostavljaju na bojnom polju. Sport treba da bude most između normale i haosa, ali ja ne kažem da je kod vas haos. Bilo bi u svakom slučaju teško igrati ovde, a ovako smo pokušavali da se borimo i dostojno predstavljamo klub - rekao je Blat.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.