DUPLA  KRUNA!

Izvor: Kurir, 26.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DUPLA KRUNA!

Partizan osvojio titulu šampiona Srbije pošto je u poslednjem kolu u Kruševcu savladao Napredak sa 1:0

Dupla kruna sija crno-belo! Fudbaleri Partizana u Kruševcu su pred 13.000 navijača ostvarili odlučujuću pobedu i peharu Kupa dodali titulu šampiona Srbije. Crno-belima je bio dovoljan i bod, ali na gostovanju pod Bagdalom, u poslednjem, 33. kolu MSL lige, osvojio je sva tri - 1:0 (0:0) Napredak je bio tvrd orah za tim Slaviše Jokanovića, a posle poslednjeg sudijskog zvižduka >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na stadionu u Kruševcu nastalo je neopisivo slavlje. Niko nije mogao da spreči Grobare, koji su juče okupirali Kruševac, da utrče na teren i podele radost sa svojim ljubimcima.

Lamin Dijara sigurno će dugo pamtiti dan kada je postigao šampionski pogodak i još kako - leđima! Njega je u 67. minutu, dok je padao pred golom Napretka, pogodio golman domaćih Saša Stamenković, posle čega je lopta na volšeban način prešla gol-crtu. Prethodno je veliki posao obavio Lazić, pošto je sjajno prošao po desnoj strani, uputio oštar centaršut, a čuvar mreže Napretka odbio loptu pravo u Dijaru.

Taj trenutak označio je početak slavlja brojnih pristalica gostiju koji su ispunili tribine Napretkovog stadiona u iščekivanju 20. šampionske titule u klupskoj istoriji. Desetak minuta pre kraja meča navijači Partizana počeli su da ulaze u teren i da čekaju kraj meča pored aut-linije i blizu zastavica za korner. Nastao je pravi stampedo, jer je svako hteo da se domogne najvrednijeg suvenira, crno-belog dresa. Pojedini fudbaleri Partizana teren su napustili bukvalno u gaćama.

U Intertoto kup plasirao se Borac, koji je slavio u Zrenjaninu, dok je pobedom nad Vojvodinom od 2:0 OFK Beograd uspeo da umakne sa mesta broj deset i tako izbegne baraž.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.