DULE I GRBA NEUTEŠNI ZBOG SMRTI SAVOVIĆA: Bio je POSEBAN, bio je naš Dejvid Bouvi...Ovo je STRAŠNO

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2021, 10:47

DULE I GRBA NEUTEŠNI ZBOG SMRTI SAVOVIĆA: Bio je POSEBAN, bio je naš Dejvid Bouvi...Ovo je STRAŠNO

Izgubio bitku sa koronom.

Prerana smrt Milenka Savovića rastužila je sve ljubitelje košarke. Nekadašnji kapiten i direktor Partizana izgubio je bitku sa korona virusom. Njegovo srce prestalo je da kuca u trebinjskoj bolnici.

Sećanja na idola navijača crno-belih, njihovog Svetog Savu, izneo je Goran Grbović koji je sa Savovićem osvajao brojne trofeje za Partizan

- Savu poznajem od sezone 1978/79. godine, kroz juniorske reprezentacije do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << seniora, pa onda Partizan, gde smo se najviše družili. Da bi se bavio ovim sportom kojim se mi bavimo, da bi imao neki uspeh, ti moraš da imaš ekskluzivnu hemiju u ekipi. To je ekipa koja napravi vrstu prijateljskog 'klastera' i osvoji nešto. Bili smo više nego prijatelji. Što se njega tiče, bio je poseban tip, poseban košarkaš, zezali smo se da je on Dejvid Bouvi, tada velika zvezda, a da sam ja kao Springsting. Gile iz Orgazma mu je bio školski drug, pa smo govorili da je on u rokenrolu, mi u pikenrolu. Pomešana su mi sad osećanja, pomešana tako da se ne zna koje je teže od kojeg.

Neutešan je i Duško Vujošević koji je Savovića trenirao u Partizanu i španskoj Granadi.

- Kad sam saznao da je umro, setio sam se kada sam bio trener mlađih selekcija, došao je jedan mladić visok, prav, ušao na ona vrata. Tada sam popričao nešto sa njim, mislim da mu je to bio čak i prvi dan u Beogradu. Sad sam se čuo i sa Željkom Obradovićem, da je bio već dva meseca u Trebinju, da je bilo nekih ideja i priča o pokušaju prebacivanja, da je sve vreme bio na respiratoru… Bogami, ovo je đavolja stvar, ovaj virus - istakao je Vujošević i dodao.

- On je čovek koji je ostavio veliki trag u Partizanu, bio je i kapiten . Ja sam ga, kad sam prvi put otišao u inostranstvo, poveo inače u Granadu, kao stranca. Čovek širokih interesovanja, pametan, obrazovan… Strašno. Jednostavno strašno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.