DUEL POBEDNIKA U C GRUPI: Lale protiv redovne mušterije, Austrija PREKIDA crni niz!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2021, 09:25

DUEL POBEDNIKA U "C" GRUPI: Lale protiv redovne mušterije, Austrija PREKIDA crni niz!

Meč drugog kola.

Duel pobednika na "Johan Krojf areni" igra se u drugom kolu "C" grupe Evropskog prvenstva.

Trijumf nad Ukrajinom doveo je Holanđane u poziciju da večeras (21.00) protiv Austrije mogu da praktično obezbede osminu finala. I Austrijanci imaju sličnu računicu, ali su kvalitetom ispod rivala. Kvota na Holandiju je 1,62, iks je 3,80, a dvojka 5,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Holandija - Austrija.

I Holandija i Austrija, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << startovale su sa trijumfima u prvoj rundi, što je zanimljivije, obe selekcije su svoje rivale "počastile" sa tri lopte u mreži.

Lale su u, po mnogima, najlepšem meču dosadašnjeg toka šampionata Starog kontinenta, pobedile Ukrajinu sa 3:2, dok su Austrijanci lako izašli na kraj sa debitantom na završnim takmičenjima Severnom Makedonijom (3:1).

Tokom istorije, današnji rivali sastajali su se čak 18 puta. Holandija je slavila u osam utakmica, Austrija u šest, dok je četiri puta bilo nerešeno.

Zanimljivo da su u poslednjih šest mečeva zaredom Holanđani slavili, a tri prethodna su bila prijateljski (1992, 2002, 2003, 2008, 2011, 2016), a rezultati su bili sledeći: 3-2, 3-0, 3-1, 4-3, 3-1 i 2-0. Ako je suditi po tradiciji u minule tri decenije, Austrijanci nemaju čemu da se nadaju.

Što se tiče kadrovske situacije, Austrija je bez suspendovanog Marka Arnautovića, dok se u sastav Holandije vraća Matijas de Liht koji je propustio premijeru sa Ukrajincima zbog povrede.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.