DRUGOVI MOJI, UZMITE IM SVE Belić poslao poruku bivšim saigračima pred derbi

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 18:35

"DRUGOVI MOJI, UZMITE IM SVE" Belić poslao poruku bivšim saigračima pred derbi

Oglasio se bivši veznjak crno-belih.

Bivši fudbaler Partizana Kristijan Belić govorio je za Mozzartsport pred 172. večiti derbi.

Crvena zvezda u subotu od 17 časova dočekuje crno-bele, a Belić, koji je ove zime prešao u redove holandskog AZ Alkmara, smatra da bi atmosfera iz svlačionice mogla da bude značajan faktor.

- Koliko vidim ništa se na tom planu nije promenilo otkako sam otišao. Čak je pozitivan naboj možda izraženiji. Vidim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i da su ulaznice za južnu tribinu planule, da je Grupa JNA snimila spot podrške, da su momci i dalje omiljeni u navijačkim očima. Drže se zajedno u teškim trenucima i to me raduje pred duel u kome bi grobarstvo moglo da dođe do izražaja. A imamo ga u ekipi, na pretek - smeška se veznjak.

Ne propušta mečeve doskorašnjih saigrača.

- Pratio sam utakmice, koliko sam mogao. Poslednje dve su igrane u razmaku od dva sata u odnosu na moje u Erediviziji, pa sam delove ispratio posredstvom telefona. Pravo da vam kažem, ne vidim veliku promenu, i dalje je to tim koji neguje ofanzivan stil, sa jasno izraženim principima, efikasan, stavlja do znanja rivalu šta želi. Čak mi se čini i da je strpljiv kad mu ne ide, a nadam se da bi takav mogao da bude protiv crveno-belih.

Partizan je ove zime napustio i Mihajlo Ilić i jasna je bila bojazan pristalica crno-belih da tim neće biti na nivou igara iz jesenjeg dela šampionata.

- Bogami, nisam siguran da se moj odlazak primećuje. Stvarno sam zadovoljan kako ekipa izgleda sa njima. Ovusu je skroz super, pokriva veliki deo terena, odlično se kreće i moderan je zadnji vezni. Kastilja sam manje gledao, ali mi je i on ostavio povoljan utisak, naročito što ume da se ubaci iz drugog plana. Obojica igraju odlično. Posebno su mi se dopala izdanja Goha, što upotpunjuje utisak da su zimska pojačanja brižljivo odabrana i brzo uklopljena u zahteve stručnog štaba. Čim Partizan i sa njima beleži dobre rezultate znači da je dobro - rekao je Belić.

Još jednom je ponovio atmosferu veznjak.

- Ne pamtim da je ovako dobra priča bila u i oko Partizana poslednjih godina. U redu, sećam se uspešne sezone i sa Aleksandrom Stanojevićem, ali sad su baš velike šanse da se okonča peharom. Ili dva. Pred nama je derbi koji je možda bitniji sa psihološkog nego takmičarskog stanovišta i jedva čekam da ga gledam. Ionako AZ tek u nedelju igra sa Ekscelziorom, pa ću moći da se pretvorim u navijača.

- U sadašnjoj ekipi je veliki broj momaka koji stvarno žive za Partizan. Pogledajte samo koliko Samedu Baždaru znači što je proradio. Znao sam da će pre ili kasnije da se podigne i baš mi je drago što je dao gol u Surdulici, rešio meč sa Železničarom. Bio sam svedok koliko se nervirao tokom jeseni dok mu nije išlo i da je naporno radio da postane bitan faktor - istakao je Belić.

Prognozirao je i strelca u derbiju.

- Moj favorit za strelca u derbiju je Nemanja Nikolić. Izgradili smo poseban odnos ove sezone i pre neki dan sam baš Takiju poslao poruku da reši meč sa Zvezdom. Svestan sam koliko mu to znači, a i zaslužio je.

Nada se Belić da je ovo sezona kada se titula vraća u Humsku ulicu.

- Mogla bi da bude, ako slavimo. Priželjkujem identičan ishod kao u poslednjoj utakmici u 2023, da opet bude 2:1 za nas. Uostalom, šta da pričam, momci i trener znaju bolje od mene šta bi trebalo da rade. Podržaću ih, sa distance. I iskoristiću reči našeg čuvenog napadača, Danka Lazovića, kad je pred derbi pre nekoliko godina rekao: „Uzmite im sve, ne dajte im ništa“. Time je sve rečeno - završio je Kristijan Belić.

Partizan je prvi na tabeli sa bodom više od Crvene zvezde i ovaj derbi bi mogao mnogo toga da odluči.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.