DRAŽI MU HRVATI OD SRBA

Izvor: Kurir, 28.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAŽI MU HRVATI OD SRBA

Marko Marin, novopečeni fudbalski reprezentativac Nemačke, izjavio je da radije ide u Hrvatsku nego u Srbiju. Momku koji je rođen u Nemačkoj roditelji su Srbi iz Bosne, a talentovani fudbaler verovatno je ljut na ljude iz FSS, koji nisu želeli da mu upute poziv da zaigra za „orlove“.

Marko Marin (19), igrač Borusije iz Menhengladbaha, u žiži je nemačke sportske javnosti, a pre nekoliko dana dao je i intervju hrvatskom Večernjem listu. Njega je selektor Nemačke Joakim Lev >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uvrstio na spisak 23 fudbalera na koje računa za Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj.

- U Srbiji nemam nikoga, a za Nemačku sam igrao u svim mlađim selekcijama. Logično je bilo da igram i za A selekciju zemlje u kojoj sam rođen. Hrvatsku posetim svake godine, jer mi u Zagrebu živi deda. S ocem Rankom i majkom Borkom redovno obilazim Bosansku Gradišku - rekao je Marko Marin.

Kao pravi i tipični Srbin, mladi Marin je ljubitelj turbofolk muzike, a na žurke širom Nemačke odlazi sa svojim najboljim pajtosom Hrvatom Ivanom Rakitićem iz Šalkea.

- Od hrvatskih igrača družim se sa Ivanom Rakitićem. Obojica smo mladi i volimo narodnu muziku. Upoznali smo se na koncertu srpske pevačice Ane Nikolić u Gelzenkirhenu - rekao je 169 centimetara visoki Marin.[ antrfile ]

NEMAČKOJ TITULA

Marko Marin tvrdi da reprezentacija Nemačke dolazi na EP kako bi osvojila titulu.

- Mi Nemci se nikoga ne plašimo i dolazimo po titulu. Iz grupe dalje idemo mi i Hrvati, jer su Austrijanci i Poljaci slabiji - rekao je Marko Marin, kome su idoli Dejan Savićević i Kristijano Ronaldo.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.