DRAMA NA MAKSIMUM: Veliki povratak Zvezde za pobedu nad Olimpijom - ostaje u trci za PRVO mesto

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2021, 19:58

DRAMA NA MAKSIMUM: Veliki povratak Zvezde za pobedu nad Olimpijom - ostaje u trci za PRVO mesto

Neverovatna završnica.

U zaostalom meču 11. kola regionalne ABA lige u dvorani Aleksandar Nikolić, sastali su se beogradska Crvena zvezda i Cedevita Olimpija. Meč je završen nakon prave drame i borbi do poselednje sekunde, trijumfovala je Zvezda rezultatom 82:81 (24:24, 28:27, 17:14, 13:16) nakon velikog preokreta.

Uvodne minute prve četvrtine obeležio je bolji početak gostujuće ekipe, a zatim je usledila serija trojki Džordana Lojda i brutalna rampa Duopa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rita.

🏀🏀🏀 @mrjloyd from downtown!@kkcrvenazvezda | @KKCedOL #ABALiga pic.twitter.com/NNs71z2mKO

— ABA Liga (@ABA_League) April 14, 2021

Nedugo zatim usledilo je i Dobrićevo zakucavanje i Zvezda ekspresno stiže od 6:12 do vođstva od 15:12.

U završnici prvog dela igre raspucao se i Dejan Davidovac i Zvezda je stigla do ''plus šest'' - 20:14, ali je tu prednost brzo ispustila. Usledila je serija gostiju od 7:0 i Cedevita Olimpija je povela sa 21:20.

Jedva je Siti u Mančester pobedio Dortmund (2:1), pa je pred večerašnji (21.00) revanš sve otvoreno. Englezi jesu kvalitetniji, ali ako Nemce krene, nema kome ne mogu da daju nekoliko golova. Kvota na keca je 4,80, na dvojku 1,73, a na GG3+ 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dortmund - Mančester Siti.

Nedugo posle Radonjićevog tajm-auta, Edo Murić je pogodio trojku za goste, a uzvratio je Kuzmić za izjednačenje na 24:24, čime je stavljena tačka na zanimljiv prvu četvrtinu ovog meča.

U drugoj četvrtini klub sa malog kalemegdana je uspeo da stigne do ''plus sedam'', vodili su 41:34, ali se onda ''probudio'' Jaka Blažič i pokrenuo novu seriju gostiju kojom je Cedevita Olimpija prišla na 43:42.

Usledio je tajm-aut Dejana Radonjića, ali Ljubljančani su nastavili svoju seriju i novim trojkama stigli do vođstva od 48:43. Ipak, finiš poluvremena pripada Zvezdi koja uspeva da vrati prednost  52:48, a u poslednjim sekundama Rupnik pogađa trojku i smanjuje na 52:51.

Podsetimo, Zvezda je u ovaj meč ušla bez Lendrija Noka i povređenog Marka Jagodić-Kuridže, a u njihovom odsustvu najefikasniji posle prvog poluvremena su Davidovac i Lojd sa po 12 postignutih poena.

Dok su kod gostiju nakon prvog dela igre najefikasniji bili Blažič i Peri po devet poena.

Poluvreme 🏀

KK Crvena zvezda mts 52@KKCedOL 51

📊 @mrjloyd i Davidovac po 12 poena, @OgnjenDobric 8 poena#ABALiga | #TogetherWeStand #WeAreTheTeam #kkcz pic.twitter.com/gWGQJbfcHR

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) April 14, 2021

U drugom poluvremenu nastavila se prava drama u hali "Aleksandar Nikolić" koja je dovela do napete završnice u poslednjim sekundama meča.

Cedevita Olimpija imala je prednost 26. sekundi do kraja meča tri poena razlike 81:78.

Zatim je usledilo slobodno bacanje u kojem je Lazić realizovao 1/2 ali se razigrao Volden koji je u sledećem napadu fauliran i postigao 2/2 slobodna bacanja za izjednačenje, 81:81. Pobedonosni poen crveno-belima doneo je Marko Simonović.

Kraj utakmice 🏀

KK Crvena zvezda mts 82@KKCedOL 81

📊 @mrjloyd 19 poena, Davidovac 17 poena, Walden 13 poena#ABALiga | #TogetherWeStand #WeAreTheTeam #kkcz pic.twitter.com/Ag7tAqrCCg

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) April 14, 2021

Najefikasniji u timu crveno-belih billi su Đžoran Lojd sa 19, Dejan Davidovac sa 17 i Koli Volden sa 13 poena.

U ekipi gostiju istakli su se Peri sa 19, Blažić i Rupnik sa 14 upisanih poena.

 Ekipa Dejana Radonjića sada ima skor 20-3 i zajedno se sa ekipom Budućnosti nalazi na čelu tabele.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Kjara Pasari, bivša devojka Nika Kirjosa

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.