DOTLE JE DOŠLO: Zbog borbe protiv rasizma ovaj NFL tim će promeniti ime (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2020, 21:55

DOTLE JE DOŠLO: Zbog borbe protiv rasizma ovaj NFL tim će promeniti ime (FOTO)

Kompanije prete prekidom saradnje ako ne dođe do toga.

Nemiri koji su izbili širom SAD posle ubistva crnca od strane belog policajca, izrodili su i pokret ''Black lives matter'', a doveli su i do preispitivanja mnogo stvari zbog borbe protiv rasizma. Ipak, to je dovelo do druge krajnosti, pa se dešavaju i bizarni slučajevi.

Tako je ekipa iz NFL Vašngton Redskins počela da razmišlja o promeni imena pod pritiskom javnosti i sponzora, a navodi se da je sadašnje ime >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rasističko. Vašingotn Redskinsi su osnovani 1932. u Bosotnu, a pet godina kasnije su se preselili u glavni rad SAD.

The Washington Redskins on Friday issued a statement that they will "undergo a thorough review of the team's name" amid renewed pressure. https://t.co/MTjqnaAWkr

— SportsCenter (@SportsCenter) July 3, 2020

Ime, logo i boje kluba su inspirisane urođenicima, a prema medijma u SAD, veliki broj stanovnika kao i sponzori nisu zadovoljni imenom kluba. Jedan od najvećih inicijatora promene imena kluba je kompanija FedEks po kojoj se i zove stadion Vašingtona. NFL i petostruki osvajač titule razgovaraju o promeni imena, a navodi se da je više od 87 investitora i kompanija, među kojimasu Pepsi i Najk, najavili da će prestati sa poslovanjem ako ne dođe do promene.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda italijanska sportska novinarka Dileta Leota.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.