DOŠLO ZADNJE VREME: I u Formuli 1 zbog korone KREŠU plate (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 18:12

DOŠLO ZADNJE VREME: I u Formuli 1 zbog korone KREŠU plate (FOTO)

Ekipe Meklarena i Vilijamsa se prve odlučile na nepopularan potez.

Ekipa Formule 1 Vilijams poslala je na prinudni odmor deo svojih zaposlenih, a vozačima i visokim zvaničnicima ekipe smanjene su plate zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Vilijams je naveo u  saopštenju da je “nekolicina zaposlenih” na prinudnom odmoru do kraja maja, “kao deo širih mera za smanjenje troškova”. Slične korake prošle nedelje preduzela je i ekipa Meklaren.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Vozači Vilijamsa Džordž Rasel i Nikolas Latifi i visoki zvaničnici menadžmenta ekipe primaće od 1. aprila za 20 odsto manje plate.

Due to the ongoing situation involving Covid-19, ROKiT Williams Racing is temporarily furloughing a number of employees as part of a wider-range of cost-cutting measures.

Full statement 👇

— ROKiT WILLIAMS RACING (@WilliamsRacing) April 6, 2020

– Odluke nisu lako donete, ali cilj je da zaštitimo radna mesta naših zaposlenih i da obezbedimo da se vrate na posao u punom radnom vremenu kada situacija to bude dozvolila – navodi se u saopštenju Vilijamsa, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Sezona Formule 1 trebalo je da počne 15. marta u Australiji, ali je početak odložen zbog pandemije korona virusa. Vodeći ljudi Formule 1 nadaju se da bi sezona sa manjim brojem trka mogla da počne na leto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.