DOMINACIJA: Hamiloton plesao po kiši i došao do pol pozicije (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2020, 18:27

DOMINACIJA: Hamiloton plesao po kiši i došao do pol pozicije (VIDEO)

Britanac 89. put u karijeri startuje sa prve pozicije.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton startovaće sa pol-pozicije na trci za Veliku nagradu Štajerske.

Potopljena staza ,,Spilberg“ u Austriji odlagala je početak kvalifikacija, nakon što je prethodno zbog obilnih padavina bio otkazan i treći slobodni trening. Rizikovali su iz direkcije trke, a kvalifikacije su bile i više nego uzbudljive.

Najbolje vreme pripalo je Britancu Luisu Hamilton, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dominirao tokom sva tri dela kvalifikacija, a sa vremenom 1.19.273 uspeo je da dođe do pol-pozicije, 89. u karijeri.

Lewis Hamilton's 89th career pole was masterly #AustrianGP 🇦🇹 #F1 pic.twitter.com/nQGItrYXX5

— Formula 1 (@F1) July 11, 2020

Aktuelni svetski šampion je vozio sjajno, dominirajući kada je bio pod pritiskom i ostvarujući najbolje vreme po sektorima onda kada je mu je neko pripretio dobrim vremenima. Odličan je bio i Maks Ferštapen, kojeg je izdao bolid u poslednjem pokušaju da ugrozi Hamiltona, te se Holanđanin okrenuo i izgubio kontrolu nad vozilom.

Juve je skoro sigurno stari-novi šampion Italije, Atalanta će opet u Ligu šampiona, pa je večerašnji (21.45) meč prilika za uživanje u sjajnom fudbalu koji igraju ove dve ekipe. Kvota na 3+ je 1,50, GG3+ je 1,80, dok je kec 2,00, a dvojka 3,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Juventus – Atalanta.

Najboljih 10 kompletirali su: Valteri Botas (Mercedes), Esteban Okon (Reno), Lendo Noris (Meklaren) – startovaće kao devetoplasirani zbog kazne, Aleksander Albon (Red Bul), Pjer Gasli (Alfa Tauri), Danijel Rikardo (Reno), Sebastijan Fetel (Ferari).

Trka za veliku nagradu Štajerske, kako je zvaničan naziv događaja s obzirom na to da se po drugi put uzastopno vozi na istoj stazi, vozi se sutra od 15.10 sati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.