DOKTOR CRNO-BELIH PORUČIO: Rizik je i dalje veliki!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2020, 20:28

DOKTOR CRNO-BELIH PORUČIO: Rizik je i dalje veliki!

Stanje igrače se ne dovodi u pitanje.

Fudbaleri Partizana pripremaju se za nastavak sezone, koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa. Doktor crno-belih Sead Malićević je u razgovoru za Mondo istakao da će biti veoma teško da se igrači potpuno spreme, ali da je u klubu veliki broj stručnjaka koji olakšava situaciju.

– Jako je teško. Veoma veliki rizik je da se u takvom radu napravi greška, najpre zbog toga što se radi o velikoj grupi pojedinaca i jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je da oni svi ne reaguju na trenažne stimulanse na isti način. Nešto što je bezbedno za jednog, ne mora da bude bezbedno za drugog. Problem rešavamo tako što se dogovaramo na koji način ćemo sprovesti trenažni proces. Mi u Partizanu, na sreću, imamo ozbiljne stručnjake u timu. Imamo trojicu stručnjaka za fizičku sremu i nas nekoliko iz ostalih struka zajedno radimo na programu koju bi trebalo da poštedi celu grupu od preopterećenja i da na taj način smanjujemo rizik od eventualnih povreda, rekao je dr Malićević za Mondo.

Šef medicinskog tima Partizana pohvalio je profesionalizam igrača za vreme pauze.

– Vrhunsko je stanje igrača. Već smo imali opšte medicinske preglede i testirali se i na prisustvo virusa u organizmu. Videli smo da i pored nenormalno dugačke i u pogrešno doba godine, pauza nije ostavila posledice, a to bi trebalo i da potvrdimo u sledećim danima. U trenažnom procesu će morati da se ide jako pažljivo i postepeno. Dobra stvar je što šef stručnog štaba Savo Milošević to veoma dobro razume i on želi da rizik bude nula, ne mali, već nula. Samim tim nama veoma pomaže, jer nema imperativa već možemo postepeno, pažljivo i pametno da radimo.

Dr Malićević je naglasio da će Partizan nastaviti sa pojačavanjem stručnog kadra i najavio dolazak sportskog psihologa.

– Mi ćemo verovatno već sledeće nedelje angažovati jednog od najznačajnijih profesora sportske psihologije koji će uraditi jednu bateriju testova, koja bi trebalo da pokaže da neko nema nešto skriveno. Biće to jako opsežno testiranje na svih 25 igrača, ali i na 18 ljudi koji su uz ekipu, dodao je dr Sead Malićević.

Šampionat Srbije nastaviće se 30. maja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.