DOK JEDNOM NE SMRKNE… Eliminacija Lajpciga slavi se u Dortmundu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2024, 08:59

DOK JEDNOM NE SMRKNE… Eliminacija Lajpciga slavi se u Dortmundu

Različito raspoloženje u nemačkim klubovima.

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda obezbedili su učešće na prvom Svetskom klupskom prvenstvu sa 32 kluba koje će se održati sledeće godine u Sjedinjenim Američkim Državama, saopštila je Svetska fudbalska federacija (FIFA).

Kako je saopštila FIFA na zvaničnom sajtu, klub iz Dortmunda je obezbedio plasman na SP klubova posle eliminacije Lajpciga od Reala u osmini finala Lige šampiona.

Borusija će tako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uz Bajern biti drugi nemački klub na SP koje će se održati od 15. juna do 13. jula 2025. godine u SAD. Plasman na SP klubova uz Bajern i Borusiju ranije su obezbedili i Al Hilal (Saudijska Arabija), Urava (Japan), Al Ahli (Egipat), Vidad (Maroko), Monterej i Leon (Meksiko), Sijetl (SAD), Palmeiras, Flamengo i Fluminense (Brazil), Oklend Siti (Novi Zeland), Čelsi i Mančester Siti (Engleska), Real (Španija), Pari Sen Žermen (Francuska), Inter (Italija), kao i Porto i Benfika (Portugal).

Preostali učesnici biće dva kluba iz Azije, dva kluba iz Afrike, jedan klub iz SAD, pobednik Lige šampiona Severne i Srednje Amerike, osvajač Kopa Libertadores plus još dva kluba iz Južne Amerike, po jedan klub iz Španije i Italije, kao i osvajač Lige šampiona.

Ukoliko je klub koji osvoji Ligu šampiona već obezbedio plasman na SP, njegovo mesto popuniće klub koji nije obezbedio mesto na SP a najbolji je na rang listi UEFA u poslednje četiri godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.