DOK JE TRAJALA PAUZA: Milenković OTKRIO šta su reprezentativci radili na poluvremenu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2019, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOK JE TRAJALA PAUZA: Milenković OTKRIO šta su reprezentativci radili na poluvremenu (VIDEO)

Ukrajinci izbegli poraz.

Kako je reprezentacija Srbije otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, tako ih je i zatvorila - remijem. Za razliku od premijere sa Portugalijom, koja je posle 1:1 najavila da bi Orlovi posle dugo godina mogli da odlete direktno na šampionat Starog kontinenta, konačnih 2:2 u meču sa Ukrajincima ugasio je i zadnju nadu Tumbakovićevih izabranika da će nakon 20 leta zaigrati na završnoj smotri kroz kvalifikacije.

- Šteta, mislim da smo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odigrali danas jako dobru utakmicu. Da se video taj napredak u igri, delovali smo mnogo više kao ekipa i stvarali mnogo šansi. Sa druge strane Ukrajina je završila ove kvalifikacije na prvom mestu, znamo o kakvoj ekipi se radi, ali jednostavno, dva puta smo imali vođstvo, šteta što nismo uspeli da pobedi. To je ono što smo svi želeli i težili tome, ali opet moram da kažem da smo odigrali veoma dobru utakmicu, nedostajalo je samo najbitnije, a to je rezultat - rekao je Nikola Milenković posle meča sa Ukrajinom.

Šta vam nedostaje da ovakve utakmice rešavate u svoju korist?

- Još 15 sekundi, kao što kaže selektor ovo je sve proces, ne može se sve preko noći, tako da nam treba vremena. Kako bude odmcialo, bićemo sve bolji i bolji.

Na pitanje da li su Orlovi pratili rezultat meča Luksemburg – Portugalija, na poluvremenu duela sa Ukrajincima, štoper Fjorentine je odgovorio:

- Znali smo na poluvremenu da Portugalija vodi, ali smo znali da ako mi ne pobedimo ovu utakmicu, da od toga nema ništa. Primarni cilj je bio da dobijemo današnju utakmicu, sa tom ambicijom smo ušli, da pobedimo, mislim da su momci dali sve od sebe, želeli žarko pobedu, na kraju kao što sam rekao, šteta, nismo je ostvarili. Ostao je, ipak, pozitivan utisak naše igre, na bazi toga treba da gradimo igru za budućnost I baraž koji nas očekuje - kaže defanzivac Orlova.

Gde vidiš sebe u reprezentaciji, na mestu štopera ili desnog beka?

- Ne mogu da utičem na ono što će se desiti u budućnosti, to je odluka selektora, on donosi odluke, mi smo tu da sprovodimo njegove zamisli na terenu. Tumbaković je taj koji odlučuje.

Šta je Milenković još rekao, pogledajte u video prilogu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.